Johnsen overtuigt Cambuur snel en keert terug in Eredivisie

Reacties

Bjørn Johnsen heeft de technische staf van SC Cambuur in rap tempo overtuigd van zijn kwaliteiten. De transfervrije spits onderging een fysieke test en trainde vervolgens mee. Nu, op Deadline Day, tekent de Noors-Amerikaanse spits een contract tot het einde van het seizoen.

Johnsen overtuigt Cambuur snel en keert terug in Eredivisie
© Pro Shots

Johnsen was momenteel transfervrij na een periode bij Montreal Impact uit de MLS. De 31-jarige spits is na Mimoun Mahi de volgende aanvallende versterking voor Cambuur.

'Bjørn is hier een paar dagen geweest voor meerdere testen en om mee te trainen met de eerste selectie. Hij heeft hierbij laten zien, ondanks een gering aantal speelminuten in de afgelopen tijd, topfit te zijn. Hiermee hebben we na het vertrek van Tom Boere de spitspositie weer ingevuld', vertelt technisch manager Foeke Booy op de clubwebsite.

Johnsen speelde in het seizoen 2017/18 voor het eerst in de Eredivisie en maakte dat jaar negentien goals voor ADO Den Haag. Het leverde hem een transfer naar AZ op, maar in Alkmaar slaagde hij niet. Nadien kwam Johnsen uit voor Rosenborg BK, Ulsan Hyundai en Montreal. Zijn laatste wedstrijd aldaar dateert van meer dan een jaar geleden. Cambuur haalde deze maand Ben Rienstra, Navarone Foor en dus Mahi al naar Leeuwarden.

Blijf op Deadline Day op de hoogte van alle ontwikkelingen in Nederland:

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Meer B. Johnsen
Meer over B. Johnsen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.