John van den Brom: cupfighter die snakt naar zilverwerk

Reacties

FC Utrecht plaatste zich donderdagavond voor de halve finale van het TOTO-KNVB-bekertoernooi, voor trainer John van den Brom is het al de vijfde keer op rij dat hij minimaal de halve finale haalt. De beker winnen deed hij echter nog niet.

John van den Brom: cupfighter die snakt naar zilverwerk
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

De succesvolle periode van Van den Brom in de beker begon bij AZ, in het seizoen 2014/15 strandde hij met AZ in de kwartfinale, waarin FC Twente met 3-0 te sterk was. Vervolgens haalde Van den Brom dus vijfmaal op rij de halve finale, vier keer met AZ en nu dus met FC Utrecht.

Hoewel het mooie statistieken zijn, ontbreekt de beloning voor die reeks. Van den Brom verloor twee bekerfinales (in 2017 van Vitesse en in 2018 van Feyenoord), in 2016 ging het in de halve finale mis tegen Feyenoord en vorig seizoen strandde AZ in het zicht van de haven tegen Willem II, dat de penalty's beter nam en zodoende naar de finale ging.

'Het is mooi, ergens hou je dat toch bewust bij', aldus Van den Brom bij FOX Sports. 'Op het moment dat je op de bank zit denk je van: "het zal toch niet weer gebeuren?"' Door de overwinning speelt FC Utrecht in maart tegen Ajax in de halve finale. 'Dat is toch bijzonder, omdat we weten hoe het leeft binnen de club. Nu krijgen we Ajax nog twee keer thuis, mooier kan niet', doelt Van den Brom ook op de competitiewedstrijd tegen Ajax die nog ingehaald moet worden.

De andere halve finale gaat tussen NAC Breda en de winnaar van SC Heerenveen – Feyenoord. De finale wordt op 19 april afgewerkt.

Voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles spraken we uitgebreid met Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.