João Félix en Suárez schieten Atlético op zorgeloze avond naar koppositie

Reacties

Atlético Madrid werd tegen Cádiz al vroeg in het zadel geholpen door een blunderende doelman. Extra kers op de taart was voor Atleti dat zelfs de koppositie in LaLiga nog werd gepakt.

João Félix en Suárez schieten Atlético op zorgeloze avond naar koppositie
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
4 - 0
Cádiz
Cádiz

Het elftal van trainer Diego Simeone trof met Cádiz een ploeg die uitstekend aan het seizoen was begonnen, door in acht wedstrijden veertien punten te verzamelen. Na acht minuten kwam Atlético al op voorsprong, maar met de verhoudingen op het veld had dat weinig te maken. De blunderende doelman Jeremias Ledesma kwam bij een vrije trap als een kamikazepiloot uit het doel, torpedeerde zichzelf en gaf de bal daardoor al vallend op een presenteerblaadje aan Marcos Llorente. De voorzet van Llorente kwam terecht bij de man in vorm aan Atlético-kant, João Félix, die zo de openingstreffer voor zijn rekening kon nemen.

Bij de tweede Madrileense treffer was het wederom Llorente die kennismaakte met de vrijgevigheid van Ledesma. De middenvelder schoot schoof de bal met een slappe schuiver in de hoek en via het been van de Argentijnse goalie was het opnieuw raak: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat volgde was een zorgeloze wedstrijd voor de manschappen van Simeone, die nog eens extra kracht bij werd gezet door Luis Suárez. De Uruquayaan heeft zich na zijn gedwongen vertrek bij Barcelona in korte tijd ontwikkeld tot onbetwiste leider van de titelkandidaat en was na een klein uur spelen afronder op aangeven van João Félix. Het was alweer de vijfde treffer van Suarez in dienst van Atlético.

Het enige wat de avond van van Atlético nog mooier zou maken was een extra treffer, want dan zou de ploeg uit Madrid de koppositie overnemen van Real Sociedad. De treffer én koppositie kwamen er en wie anders dan João Félix nam zijn ploeg bij de hand. De twintigjarige Portugees zette vlak voor de blessuretijd de eindstand op het scorebord en is daardoor met vijf competitietreffers ook nog eens samen met Suárez en Mikel Oyarzabal (Real Sociedad) topscorer van LaLiga.

Sensaties in de maak? 'Spurs en Atletico zijn titelkandidaten'
LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.