Jarige Van der Maarel schrijft clubgeschiedenis bij Utrecht

Reacties

De eerste speelronde van de Eredivisie gaat bij FC Utrecht geen ereplaatsje in de clubgeschiedenis krijgen, maar voor Mark van der Maarel wordt de op handen zijnde verliesbeurt op bezoek bij PSV er toch eentje met een bijzonder tintje. De loyale verdediger schreef clubgeschiedenis door mee te doen in Eindhoven.

Jarige Van der Maarel schrijft clubgeschiedenis bij Utrecht
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Michael Silberbauer, trainer in de Domstad, bracht Van der Maarel na rust het veld in voor de 325e Eredivisie-wedstrijd in de carrière van de verdediger. Het is het vijftiende seizoen op rij dat hij het rood-witte tricot van de Utrechtse FC om zijn schouders hing. Van der Maarel speelt al sinds 2009 in de Galgenwaard, in dat jaar debuteerde hij in het eerste. Op 20 september 2009 viel hij in tijdens een met 0-1 gewonnen wedstrijd bij ADO Den Haag.

Geen enkele speler kan zeggen dat hij in vijftien Eredivisieseizoenen meedeed voor FC Utrecht, en dat uitgerekend op 12 augustus, zijn verjaardag. De man die vandaag 34 jaar wordt, zal het record van gespeelde competitiewedstrijden voor FC Utrecht vermoedelijk niet meer halen – Jan Willem van Ede staat op 409 stuks. Van der Maarel, in Utrecht gezegend met een bijnaam die zijn loyaliteit moet illustreren, staat vierde op die lijst.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van der Maarel
Meer over M. van der Maarel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.