Jarige Mertens leidt Napoli langs Cagliari

Op wat toch al een mooie avond voor Napoli was heeft Dries Mertens zichzelf een verjaardagscadeau gegeven door zijn Italiaanse werkgever naar een 3-0 overwinning op Cagliari te leiden. Door de 3-4 nederlaag van Fiorentina tegen Sassuolo was de club uit Zuid-Italië al zeker van de derde plaats en het daarmee gepaarde ticket voor de voorronden van de Champions League.

Het nam niet weg dat Napoli drie dagen na de 3-1 overwinning op Fiorentina in de bekerfinale een passend vervolg wilde gegeven aan de tweede Coppa Italia in drie jaar tijd. Mertens had daarin een voortrekkersrol op zijn 27ste verjaardag. De Belgische ex-PSV'er opende na 33 minuten de score uit een strafschop. Omdat hij ook in de bekerfinale tegen Fiorentina nog scoorde, was het alweer zijn elfde officiële treffer van het seizoen.

Met zijn rake strafschop tegen Cagliari gaf Dries Mertens zichzelf een verjaardagscadeau.

Het verzet van Cagliari leek daarmee gebroken, want vlak voor rust verdubbelde Goran Pandev de marge op aangeven van José Callejón. Toen de Sardijnse bezoekers na een rode kaart voor Marco Silvestri ook nog met tien man kwamen te staan, was het duel definitief gespeeld. Marek Hamsik raakte nog de lat vanaf elf meter, maar na voorbereidend werk van Mertens maakte Blerim Dzemaili er alsnog 3-0 van.

Met de overtuigende thuiszege bekrachtigde de ploeg van trainer Rafael Benítez het al veiliggestelde ticket voor de play-offs van het miljoenenbal nog maar eens. Gezien de grote verschillen met nummer twee AS Roma en nummer vier Fiorentina staat er in de laatste twee wedstrijden van het seizoen tegen Sampdoria en Hellas Verona niets meer op het spel.