Jarige Mertens geeft eigen feestje extra kleur

Reacties
Jarige Mertens geeft eigen feestje extra kleur

Napoli heeft met een ruime zege op Cagliari (3-1) de tweede plaats overgenomen van AS Roma. Dries Mertens beleefde een meer dan geslaagde verjaardag.

Na 1 minuut en 54 seconden was het al feest in Stadio San Paolo. Faouzi Ghoulam was de aangever, Mertens de afmaker. Het was een doelpunt dat om meer redenen werd bejubeld. Niet alleen luisterde de Belg zijn dertigste verjaardag op, maar het was ook de honderdste Napoli-treffer van het seizoen.

De 101ste goal liet lang op zich wachten. Dat was opvallend gezien het overwicht en de kansen voor Napoli. Marek Hamsík zag zijn poging van veertig meter net over gaan, Mertens krulde de bal net langs de verkeerde kant van de paal, Lorenzo Insigne lobde net over en José Callejon schoot net naast.

Enkele minuten na rust kwam dan toch die dik verdiende 2-0 voor Napoli met Mertens wederom als feestvarken. Met een schot maakte hij zijn dertigste treffer van het seizoen en werd hij de eerste speler in de Serie A sinds Maxi López in 2010 die zijn verjaardag opluisterde met twee goals.

Napoli liet het daar niet bij. Onder aanvoering van Mertens werd het publiek getrakteerd op meer vuurwerk. In de 67ste minuut stelde hij met een slimme steekpass Insigne in staat de 3-0 te maken. Een kwartier voor het einde maakte Mertens onder een ovationeel applaus plaats voor Arek Milik. Diego Farias zorgde nog voor de eretreffer van Cagliari. Maar dat kon het feestje niet verpesten.

Door de overwinning heeft Napoli AS Roma afgelost als nummer twee achter Juventus, al heeft de Romeinse concurrent zondag de kans het verloren terrein weer goed te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.