Napoli nadert Roma en drukt Internazionale dieper in crisis

Reacties

Napoli heeft zondagavond het gat met AS Roma verkleind door een zege bij Internazionale: 0-1. Daarmee houdt de sportieve malaise aan bij de Milanezen, die blijven steken op plek zeven.

Napoli nadert Roma en drukt Internazionale dieper in crisis

Inter won namelijk al voor de zesde keer op rij niet. Na de 5-4 nederlaag van vorige week tegen Fiorentina verbleef de ploeg van trainer Stefano Pioli in aanloop naar het duel met Napoli de hele week op het trainingscomplex. Die maatregel leverde geen succes op, want de bezoekers namen de drie punten mee uit Milaan.

Napoli domineerde, maar beloonde zichzelf daarvoor maar minimaal. Dries Mertens was drie keer dicht bij de openingstreffer, maar kwam eerst te laat bij een lage voorzet van José Calléjon en stuitte vervolgens op Samir Handanovic en de paal. Napoli had hulp van Yuto Nagatomo nodig, die de bal na een voorzet panklaar legde voor Calléjon. De Spanjaard profiteerde dankbaar.

Na de openingsgoal op slag van rust ging Napoli op dezelfde voet verder. Handanovic pareerde op knappe wijze op inzetten van Lorenzo Insigne en Mertens. Daarmee hield de doelman de marge van één treffer eigenhandig in stand. Inter kwam niet in de buurt van een gelijkmaker.

Door de zege nadert Napoli nummer twee AS Roma, dat zondagmiddag verloor van Lazio, tot op één punt. Internazionale profiteert niet van het puntenverlies van nummer zes AC Milan op bezoek bij laagvlieger Crotone (1-1), waardoor Inter het zicht op een Europa League-ticket steeds meer verliest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.