Milan verslikt zich in laagvlieger, Palermo grijpt laatste strohalm

Reacties

AC Milan is zondag niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Crotone. In de strijd om lijfsbehoud greep Palermo zijn laatste kans door een verrassende zege op Fiorentina.

Milan verslikt zich in laagvlieger, Palermo grijpt laatste strohalm

Crotone - AC Milan 1-1
Milan kreeg Crotone niet op de knieën. De thuisploeg opende verrassenderwijs al vroeg de score: Marcello Trotta schoot na zeven minuten droog binnen na doorkoppen van Andrea Nalini. Daardoor moest Milan in de achtervolging. Dat leverde alleen een frommeldoelpunt van Gabriel Paletta op, die in alle drukte het laatste zetje gaf in de vijf meter na terugkoppen van Juraj Kucka.

Laatstgenoemde en Gerard Deulofeu kregen namens Milan nog goede mogelijkheden om een zege in de wacht te slepen, maar doelman Alex Cordaz hield Crotone op de been. Kucka moest door zijn tweede gele kaart in de blessuretijd nog inrukken. Door de remise behoudt de nummer achttien nog enigszins uitzicht op lijfsbehoud. Milan moet vrezen dat plek zes verloren gaat aan Internazionale, al moet de stadgenoot dan wel op eigen terrein winnen van Napoli zondagavond.

Palermo - Fiorentina 2-0
Palermo ontving Fiorentina, in de wetenschap dat een nederlaag degradatie zou bezegelen. Tegen de club uit Florence greep Palermo echter de laatste strohalm, al is het mogelijk uitstel van executie. Alessandro Diamanti wendde zijn fluwelen trap aan om de Siciliërs met zijn eerste goal voor de club de voorsprong te bezorgen. Uit een vrije trap schoot hij na een half uur geplaatst raak. Nadat Fiorentina-verdediger Davide Astroti zijn tweede geel kreeg, gooide Haitam Aleesami de wedstrijd in het slot. Nummer acht Fiorentina kan nu toekijken of Inter profiteert van de nederlaag.

Empoli - Sassuolo 1-3
Als Empoli, dat net boven de streep staat, gelijktijdig zelf zou winnen, was Palermo zondag alsnog gedegradeerd. Dat gebeurde niet. In eigen huis was Sassuolo, dat met Timo Letschert startte, te sterk voor Empoli. Na de openingstreffer van Federico Peluso kwam Empoli nog langszij doordat Manuel Pucciarelli een strafschop benutte. Maar door treffers van Alessandro Matri en Alfred Duncan kon Empoli uiteindelijk fluiten naar een goed resultaat.

Genoa - Chievo Verona 1-2
Cagliari - Pescara* 1-0
Bologna - Udinese 4-0

*reeds gedegradeerd

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.