Jarenlange soap rond Bailey ten einde met Jamaica-debuut

Reacties

Na jaren van twijfels, toe- en afzeggingen staat het nu vast: Leon Bailey is officieel international van Jamaica. In het toernooi om de Gold Cup stond hij aan de aftrap tegen Honduras, waardoor er geen weg terug meer is.

Jarenlange soap rond Bailey ten einde met Jamaica-debuut

De interlandcarrière van de Bayer Leverkusen-aanvaller kreeg steeds meer de vorm van een soap. Bailey, die in Jamaica geboren is, dacht ook voor Engeland en België uit te kunnen komen. Die opties werden maandagnacht uitgesloten en daarmee is de discussie gesloten.

Bailey (21) had zelf zeker oren naar het Engelse nationale team. Een interlandcarrière bij The Three Lions bleek echter lastig te realiseren vanwege het eisenpakket. Aanvankelijk werd gesuggereerd dat Bailey's grootouders in Engeland waren geboren, maar zij beschikten niet over een Engels paspoort. Daarnaast had de vleugelaanvaller vóór zijn achttiende verjaardag minimaal vijf jaar in Engeland moeten verblijven. Bailey voldeed aan geen van beide eisen.

Spelersprofiel

L. Bailey


Geboortedatum:
9 augustus 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Kingston
Nationaliteit
Jamaica
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Aston Villa

Wellicht gaf dit Bailey de aanzet tot zijn definitieve en toch opvallende keuze voor Jamaica. Afgelopen oktober weigerde hij nog op het laatste moment om voor The Reggae Boysz te spelen, omdat de Jamaicaanse voetbalbond haar beloftes niet was nagekomen. Zijn stiefbroer Kyle zou spelen, maar die zat opeens niet meer bij de selectie.

Bailey reageerde vervolgens woedend in het plaatselijke The Gleaner. 'Ik ben naar Jamaica gevlogen onder bepaalde afspraken, maar toen ik hier aankwam, bleek alles veranderd. Daarom heb ik ervoor gekozen om niet te spelen. Ik heb namelijk spelers nodig die me begrijpen en Kyle is er daar één van.'

De trip naar Kingston was al een stap vooruit geweest. Eerder had Bailey nog aangegeven weinig te zien in een interlandloopbaan bij The Reggae Boyz. 'Ik wil belangrijke toernooien spelen', verklaarde hij in september 2016 aan Het Nieuwsblad. 'Dat zie ik met Jamaica niet zo snel gebeuren.'

Groot toernooi of niet. Bailey speelt nu met Jamaica om de Gold Cup. De aanloop was hobbelig, de start was een succes. Maandagnacht werd de eerste wedstrijd met 3-2 van Honduras gewonnen. De andere tegenstanders uit de groep zijn El Salvador en Curaçao. Jamaica is vice-kampioen op dat toernooi. In 2017 verloor het de finale van de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.