Leverkusen roept Bailey op matje in voortslepende Jamaica-soap

Reacties

Bayer Leverkusen wil opheldering van Leon Bailey en zijn stiefvader en zaakwaarnemer Craig Butler over het uitblijven van zijn interlanddebuut voor Jamaica. De Bundesliga-club meldde vorige week dat de 21-jarige vleugelspits was afgereisd naar zijn geboorteland, maar hij kwam uiteindelijk toch niet in actie voor de Reggae Boyz.

Leverkusen roept Bailey op matje in voortslepende Jamaica-soap

Eerder deze week meldde Bailey in gesprek met het lokale medium Jamaica Gleaner dat hij toch had afgezien van zijn interlanddebuut, omdat de voetbalbond van Jamaica (JFF) zich niet aan de afspraak had gehouden dat ook zijn halfbroer Kyle Butler – speler van het Oostenrijkse LASK Linz - zou uitkomen voor de nationale ploeg. 'Ik heb spelers nodig die mij begrijpen', was de uitleg van Bailey. 'Ik moet ook aan mijn eigen belang denken. Als ik zonder de juiste ondersteuning voor Jamaica speel, kan dat mijn loopbaan schaden.'

De opmerkelijke uitspraken van Bailey waren het volgende hoofdstuk in de opmerkelijke soap rond zijn interlandloopbaan. De voormalig speler van RC Genk dacht aanspraak te kunnen maken op een Europees paspoort, maar uiteindelijk bleek een carrière als international van bijvoorbeeld België, Duitsland, Engeland of Portugal er niet in te zitten. En nu hij dan eindelijk inging op een uitnodiging van de JFF, is er weer een nieuwe reden om niet uit te komen voor zijn vaderland. Volgens Butler senior zijn de uitspraken van zijn stiefzoon echter verdraaid.

Bayer Leverkusen begint het zat te worden. Trainer Heiko Herrlich liet onlangs al doorschemeren niet blij te zijn met de afzegging van Bailey, nu heeft ook technisch directeur Rudi Völler aan de bel getrokken. Bailey en zijn stiefvader annex zaakwaarnemer moeten op gesprek komen bij de oud-international. 'Het is allemaal erg ongelukkig. We gaan in de komende veertien dagen eens rustig om de tafel zitten met Leons vader om alles door te nemen en te zien hoe het nu verder gaat. Als het kalf verdronken is, dempt men de put', zegt Völler tegen Kicker.

Boze tongen beweren dat Bailey het slachtoffer is van een politiek spelletje tussen Butler senior en de bond, omdat talenten uit diens voetbalacademie zouden worden benadeeld bij de vertegenwoordigende elftallen. Leverkusen is het echter vooral om de stagnerende ontwikkeling van Bailey te doen. De club is bang dat de voortdurende soap tot onherstelbare imagoschade leidt voor de Bundesliga-Bolt. Völler: 'Wij allemaal – en zeker de technische staf – willen Leon krijgen waar hij weer was: een topspeler die de Bundesliga op zijn kop zette.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.