Janssen en Stengs geven startsein voor prachtavond Antwerp

Antwerp FC heeft woensdag op knappe wijze de halve finale van het Belgische bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Mark van Bommel versloeg RC Genk, koploper in de Pro League, met duidelijke cijfers.

Genk
Genk
0 - 3
Antwerp
Antwerp

Genk staat in de competitie op een voorsprong van zeven punten op nummer twee Union Sint-Gillis en liefst tien punten op Antwerp, dat derde staat. In oktober won Genk nog met 1-3 in Antwerpen, maar woensdag waren de rollen omgedraaid. Vincent Janssen opende al in de derde minuut de score op aangeven van Calvin Stengs.

Na de 'Nederlandse' goal werd het nog mooier voor de bezoekers, waar ook Jurgen Ekkelenkamp in de basis stond. Ritchie De Laet tekende voor de rust voor 0-2 en Michel-Ange Balikwisha bracht de stand in de beginfase van de tweede helft op 0-3. Toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Aan de score veranderde niets meer.