Toegezongen Vormer geeft fans van Zulte precies wat ze willen

Ruud Vormer heeft zijn start bij Zulte Waregem niet gemist. In zijn tweede wedstrijd voor zijn nieuwe club, een bekerduel met Sint-Truiden, scoorde de Nederlander en werd hij toegezongen door de supporters. Door de 2-0 zege staat Zulte in de halve finale van het toernooi om de Croky Cup.

© Zulte Waregem
Zulte Waregem
2 - 0
Sint-Truiden

Vormer kreeg al de nodige complimenten voor zijn optreden in zijn debuutwedstrijd tegen KV Mechelen (2-0), maar kwam toen niet tot scoren. Woensdagavond maakte hij het tweede doelpunt van Zulte, door na een uur een strafschop hard achter doelman Jo Coppens te schieten. De penalty was toegekend na een overtreding van Coppens op Alieu Fadera.

Na het toekennen van de penalty riepen de fans van Zulte meteen de naam van Vormer. Hun boodschap was duidelijk: ze wilden dat de Nederlander zich over de penalty zou ontfermen. Dat kwam mede doordat ploeggenoot Zinho Gano in de achttiende minuut al een penalty had gemist, die was verkregen door een handsbal bij Sint-Truiden na een schot van Vormer.

Die strafschop was gekeerd door Coppens, de keeper die was ingevallen doordat eerste keus Daniel Schmidt na 44 seconden (!) een rode kaart ontving voor het neerhalen van Dani Ramírez net buiten het strafschopgebied. Coppens voorkwam dus dat Gano er 1-0 van maakte, maar zag Alieu Fadera in de slotfase van de eerste helft wel de score openen.

Na de pauze bepaalde Vormer dus de eindstand en werd hij onder luid applaus gewisseld. Sporza concludeerde dat de middenvelder 'dirigeerde' en dat zijn integratie bij Zulte 'vlekkeloos' verloopt. 'De middenvelder ontpopt zich meteen tot de draaischijf van de ploeg en strooit met passes en voorzetten. Hij krijgt wel verdacht veel ruimte in de as van het veld.'