Janssen bij WK-selectie: 'Hij verdient dit echt'

Reacties

Vincent Janssen is een van de spitsen die bondscoach Louis van Gaal meeneemt naar het WK, in Belgische media reageerde hij op zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

Janssen bij WK-selectie: 'Hij verdient dit echt'
© Pro Shots

'Ik voel me vooral trots', stelde hij bij Het Nieuwsblad. 'Dit is een mooi moment in mijn carrière en ik kijk er echt naar uit.' Janssen speelde dit jaar drie interlands en staat zodoende op twintig caps, daarvoor dateerde zijn laatste interland uit 2017. 'Voetbal kan gek lopen', beseft Janssen. 'Voor die eerste oproep (voor de interlandperiode in juni, red.) had ik niet verwacht dat ik überhaupt in beeld was. Maar eens je erbij bent, dan draai je de knop om. Toen wist ik dat het WK een mogelijkheid was en ik heb me bij Antwerp FC en Oranje kunnen tonen.'

Janssen is onder trainer Mark van Bommel een belangrijke schakel bij Antwerp FC, hij scoorde achtmaal in de Pro League. 'Vincent verdient dit echt', stelt Van Bommel dan ook. 'Elke speler wil graag voor zijn land uitkomen. Dat is het hoogst haalbare buiten het clubvoetbal. Ik heb het zelf een aantal keren meegemaakt en zo’n toernooi is altijd mooi. Al wordt deze wintereditie wel een bijzondere belevenis.'

Het lijkt er sterk op dat Janssen in Qatar ook daadwerkelijk minuten gaat maken. Op zijn persconferentie meldde Van Gaal dat eerste keuze Memphis Depay niet kan starten in de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal en dat Janssen zich mag opmaken voor een basisplaats. Het WK begint voor Nederland op 21 november.

Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.