Jansen zet AZ op scherp richting Europese return

Reacties

Pascal Jansen vindt dat AZ donderdag met ruimere cijfers moet winnen van Tuzla City. De club uit Bosnië en Herzegovina hield de Alkmaarders vorige week op 1-0 en hoopt in Sarajevo een stunt te zorgen. AZ moet vooral niet uitglijden in de voorronde van de Conference League.

Jansen zet AZ op scherp richting Europese return
© Pro Shots
Tuzla City
Tuzla City
0 - 4
AZ
AZ

AZ arriveerde woensdag in Sarajevo en trainde in Stadion Grbavica. 'Het is altijd prettig om de dag voor de wedstrijd in het stadion te trainen. Het veld is oké, maar de temperatuur is pittig. Het vraagt veel van de spelers, al bevalt het me prima wat ik vandaag heb gezien.' In Sarajevo is het overdag meer dan dertig graden.

Jansen is zich bewust van de historie van de plek waar hij met AZ is. 'Nee, ik ben nooit eerder hier geweest. Natuurlijk sta ik er ook bij stil wat hier allemaal is gebeurd. Deze mensen hebben in het verleden extreem veel leed meegemaakt', doelde Jansen op het clubkanaal op de Joegoslavische oorlogen.

Opdracht
Op basis van de heenwedstrijd, die AZ met 1-0 won, had Jansen een helder verbeterpunt. 'Simpel gezegd: het maken van doelpunten. Daar zat het hem in. In de tweede helft lag het tempo iets te laag. Als je ziet dat de ruimtes zo klein zijn en de tegenstander eigenlijk komt om de pot dicht te gooien. Dat is ze gelukt. Wij moeten naar onszelf kijken. Wij moeten vaker scoren en dat blijft de opdracht.'

Tuzla City heeft ook zijn sterke punten, weet Jansen. 'Over hun rechterkant waren zij een aantal keer dreigend. We werden ook al vroeg in de wedstrijd gewaarschuwd voor de spelhervattingen, toen zij een corner kregen. We wisten van tevoren dat daar hun kracht ligt, spelhervattingen en counters. Dat moeten we de kop indrukken. We moeten deze wedstrijd makkelijker naar een overwinning spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.