Jansen kijkt uit naar clash met Mister Europa League

Reacties

AZ-trainer Pascal Jansen ziet een enorme uitdaging in het duel met Aston Villa. De ploeg van coach Unai Emery is donderdag te gast in Alkmaar in de Conference League.

Jansen kijkt uit naar clash met Mister Europa League
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 4
Aston Villa
Aston Villa

Emery staat te boek als Mister Europa League, hij won immers drie keer met Sevilla die prijs en eenmaal met Villarreal. Met Arsenal verloor hij in 2019 de finale van Chelsea. AZ treft dus de ploeg van een coach die Europese duels tot zijn specialiteit heeft gemaakt.

'Hij is een prachtig voorbeeld voor iedere coach', zo loofde Jansen hem tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel. 'De prijzen en clubs spreken voor zich. Het is ook een boeiende coach, hij laat zijn ploegen heel interessant spelen. Ik heb ze zondag live tegen West Ham gezien, dan wordt zijn handtekening steeds zichtbaarder. Dat is bij PSG en Arsenal minder gelukt, maar dat maakt hem zeker geen mindere coach.'

'Je ziet dat zijn ploegen zonder bal heel gedisciplineerd spelen, ook de grote spelers', legde Jansen uit. 'Er zit naar voren en met bal ook veel dynamiek in en ze beheersen de counter extreem goed. In de overname zijn ze meesters.'

Toch is AZ volgens Jansen zeker niet bij voorbaat kansloos. 'Alles staat gelijk in de poule, dus we moeten een resultaat boeken. We treffen een goede tegenstander, maar we gaan wel voor onze eigen kansen. We hebben er héél veel zin in. Er zijn ook zeker mogelijkheden om onze kansen te pakken. We willen vooral zien of we ons kunnen meten met zo'n ploeg', zo besloot de AZ-coach, die kort daarvoor aangaf zijn systeem niet te willen aanpassen en hooguit wat tactische nuances aan wil brengen.

AZ trapt donderdag al om 18.45 uur af in het eigen AFAS Stadion.

Lees hier meer over het Aston Villa van Emery. 

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.