Jans gaat PEC missen: 'Had dit alleen maar kunnen dromen'

Reacties

Ron Jans gaat zijn werk als coach van PEC Zwolle missen. De trainer vertrekt deze zomer na vier seizoenen bij de club en trad tegen SC Heerenveen (2-1) voor het laatst aan in een thuiswedstrijd. Dat hij daarin handhaving voor PEC veiligstelde, stemt Jans gelukkig.

Jans gaat PEC missen: 'Had dit alleen maar kunnen dromen'

Tijdens een toespraak op het veld sprak Jans na afloop van de wedstrijd zijn dank uit richting het publiek. 'Dit is een heel apart moment. Dit was mijn laatste thuiswedstrijd, maar dat was niet het belangrijkste. Het ging erom in de Eredivisie te blijven. Dat is gelukt. Ik kan wel huilen, zo blij ben ik', zei Jans, waarna zijn stem brak, maar hij het wel droog hield.

Jans, die met PEC in 2014 de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal veroverde, benadrukt dat hij heeft genoten van zijn tijd als hoofdtrainer in Zwolle. 'Het is een geweldige periode in mijn leven. Ik zal dit nooit vergeten. Dank jullie wel', zei hij. Tot slot richtte hij een speciaal dankwoord aan zijn vader Dries, een groot fan van PEC.

Naast het werken met een wekelijks doel, gaat Jans vooral de mensen in Zwolle missen, nu hij als hoofddocent van de trainerscursus bij de KNVB aan de slag gaat. 'Ik ga veel mensen missen. Maar daar staat veel tegenover. Ik kan ontdekken hoe het is om even niet als clubtrainer te werken.'

Door de prijzen die Jans met PEC won, zal zijn naam voor altijd in de geschiedenisboeken van de club staan. 'Dit staat en gaat nooit meer weg. Voor mij is het heel bijzonder. Ik ben hier geboren, ik ben op mijn elfde in de jeugd van PEC gekomen, ik heb als aanvoerder in het eerste gespeeld en ben teruggekomen als trainer. Ik had er alleen maar van kunnen dromen dat het zo zou lopen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.