Ron Jans heeft in de nacht van zaterdag op zondag weer een puntje bij mogen schrijven met FC Cincinnati. De thuiswedstrijd tegen Chicago Fire eindigde zonder goals.

Cincinnati
Cincinnati
0 - 0
Chicago Fire

Dat Jans met FC Cincinnati op een laatste plek eindigt in de Eastern Conference van de Major League Soccer (MLS) was al nagenoeg bekend toen de Nederlander deze zomer werd aangesteld als coach van de Amerikaanse club. De laatste wedstrijden van het seizoen gaan dan ook om het eergevoel van de club. Dat gold echter niet voor de bezoekers uit Chicago, waar Bastian Schweinsteiger en Johan Kappelhof spelen. Chicago Fire moest op bezoek bij de hekkensluiter winnen om de aansluiting met de play-offplaatsen te behouden.

Hoewel de bezoekers in de eerste helft de overhand hadden, leidde dat niet tot veel schoten op doel. De 0-0 ruststand was dan ook en logische, maar waar na rust een stormloop van Chicago Fire verwacht werd, was het juist de ploeg van Jans die de beste kansen kreeg. Maikel van der Werff (voormalig speler van Vitesse) kopte na een hoekschop op de lat en Roland Lamah (voormalig speler van Roda JC) schoot vlak voor tijd nog uit een lastige hoek net naast.

Omdat aan de andere kant Przemyslaw Tyton zijn doel eenvoudig schoon wist te houden, mochten Jans en consorten weer een puntje bijschrijven. 'Zij moesten winnen en daar hadden wij ons voordeel uit moeten halen. Het veld lag vooral in de tweede helft helemaal open. We hebben gevochten als leeuwen, maar we hoeven hier niet tevreden mee te zijn. Chicago was beter in de eerste helft, maar in de tweede helft hadden wij moeten winnen', analyseerde Jans.

Door het gelijkspel staat Chicago Fire nu op een achtste plek in de Eastern Conference. De eerste zeven gaan naar de play-offs. De achterstand op nummer 7, New England Revolution, is drie punten. Al heeft de ploeg van Schweinsteiger en Kappelhof nu wel een wedstrijd meer gespeeld.

LA Galaxy
LA Galaxy
2 - 1
Montreal Impact

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn La Galaxy aan een nieuwe zege geholpen. De thuiswedstrijd tegen Montreal Impact werd met 2-1 gewonnen. De Zweed maakte zijn 27ste van het seizoen (alleen Carlos Vela maakte er met 29 goals meer in de MLS) door de 1-0 van de thuisploeg te verzorgen. Dit keer geen fraai hoogstandje, maar een simpele intikker voor Ibrahimovic. De andere goal van LA Galaxy, de winnende treffer, werd gemaakt door voormalig FC Groningens-speler Uriel Antuna.

Door de zege staat LA Galaxy nu derde in de Western Conference en met nog drie wedstrijden voor de boeg ligt deelname aan de play-offs voor het grijpen.