De Boer kan nu ook juichen zonder goal Josef Martínez

Reacties

Atlanta United heeft het eigen publiek met moeite kunnen trakteren op een zege. San Jose Earthquakes moest met een man minder pas laat buigen voor de ploeg van Frank de Boer.

De Boer kan nu ook juichen zonder goal Josef Martínez
Atlanta United
Atlanta United
3 - 1
San Jose Earthquakes
San Jose Earthquakes

Atlanta United had zich al verzekerd van een plaats in de play-offs om de Amerikaanse titel. Josef Martínez had daar een aanzienlijk aandeel in met een reeks van vijftien competitieduels met minimaal één goal per wedstrijd. Alleen Lionel Messi stond met een serie van 21 duels nog voor hem.

Dat record zal echter niet worden gebroken door de Venezolaan. In de ontmoeting met San Jose Earthquakes stond hij voor het eerst sinds 19 mei droog. Dat was des te opmerkelijker omdat de gasten bijna een uur met een man minder speelden. Cristian Espinoza had na ruim een half uur zijn tweede gele kaart van de wedstrijd gekregen en was zodoende voortijdig naar de kleedkamer vertrokken.

De uitsluiting kwam bij een stand van 1-1. Atlanta was fortuinlijk op voorsprong gekomen via Justin Meram, wiens schot van richting werd veranderd. De gelijkmaker van The Quakes was ook niet van geluk ontdaan. Atlanta-goalie Brad Guzan werkte namelijk na een poging van Espinoza de bal in zijn eigen doel.

Ook met een man minder hield San Jose Earthquakes, met Danny Hoesen als invaller, lang stand. De opgevoerde druk van Atlanta bleef door toedoen van doelman Daniel Vega zonder resultaat, totdat Emerson Hyndman en Gonzalo Martínez in blessuretijd de thuisploeg alsnog de zege brachten.

MLS

Stand MLS 2019

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
New York City
34
18
10
6
63-42
+21
64
2
Atlanta United
34
18
4
12
58-43
+15
58
3
Philadelphia Union
34
16
7
11
58-50
+8
55
4
Toronto FC
34
13
11
10
57-52
+5
50
* Actueel tot en met 4 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.