Jans: 'Als de 2-0 valt, dan zakt het hier in elkaar'

PEC Zwolle kwam vrijdagavond in het openingsduel van de Eredivisie op bezoek bij NEC niet verder dan 1-1. Volgens PEC-trainer Ron Jans liet zijn ploeg de Nijmegenaren in de eerste helft in leven.

'Toen het 1-0 was, had het al 3-0 moeten staan. En als we na rust de 2-0 maken, dan zakt het hier in elkaar. En we hadden nog meer kansen moeten creëeren in de eerste helft, maar met dit spel kunnen we verder', zei Jans na afloop tegen FOX Sports.

Ook vlak na rust waren de bezoekers dicht bij een doelpunt. Anass Achahbar schoot op de vuisten van NEC-doelman Joris Delle, die daarmee de 2-0 voorkwam. 'Die moet erin. Ik reken het mezelf aan dat ik niet heb gescoord. Ik had in de korte hoek moeten schieten', aldus Achahbar, die deze zomer transfervrij overkwam van Feyenoord.

De 22-jarige centrumspits was overigens wel belangrijk met een assist - met de hak - bij de openingstreffer van Queensy Menig. Beide spelers gaven aan elkaar makkelijk te kunnen vinden. 'De combinatie tussen Queensy en mij is heel goed', zei Achahbar. 'Ik ken hem al langer. Je moet een beetje een klik hebben.'

De aanvallers voetbalden in het verleden samen bij Oranje Onder-19. 'Ik was toen achttien, hij was negentien. Hij was eerste spits en ik tweede. We leerden veel van elkaar,hoewel we concurrenten waren. We zijn elkaar altijd blijven volgen, toen ik bij Feyenoord speelde en Queensy bij Ajax. Toen ik wist dat hij naar Zwolle zou komen, wist ik dat het mooi zou worden. Ik denk dat wij als team een leuk seizoen gaan krijgen. We hebben een dynamische aanval', sprak Achahbar vol vertrouwen.

De volgende tegenstander van PEC is Sparta Rotterdam, dat het zondag opneemt tegen Ajax.