James totaal verrast: Colombia stuurt sterspeler naar huis voor Copa América

Reacties

James Rodríguez heeft vrijdag een enorme dreun geïncasseerd. De 29-jarige middenvelder is door de medische staf van het Colombiaanse nationale elftal niet fit genoeg bevonden voor het toernooi om de Copa América.

James totaal verrast: Colombia stuurt sterspeler naar huis voor Copa América
© Pro Shots

James zal dus niet aanwezig zijn bij het toernooi, dat in Argentinië georganiseerd wordt. In eerste instantie zou ook Colombia gastland zijn, maar vanwege het coronavirus, is dat gewijzigd. De aanvoerder en sterspeler van de Colombiaanse ploeg zal het toernooi hoe dan ook vanuit huis moeten volgen.

'In de afgelopen dagen hebben we medische testen gedaan bij onze spelers en daaruit is gebleken dat James niet in optimale conditie is voor de Copa América. Daarom zal hij niet aansluiten bij de ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda. De trainer en zijn staf hopen dat James er snel weer bij zal zijn en zijn land zal vertegenwoordigen op de professionele wijze waarop hij dat altijd gedaan heeft', schrijft de bond in een statement.

James is daar volledig door verrast en heeft inmiddels via social media gereageerd op het statement. 'Met verbazing heb ik de verklaring van de technische staf gelezen, waarin staat dat ze niet op mij rekenen en mij een volledig herstel wensen, terwijl ik al een volledig herstel achter de rug heb. Een herstel waarin ik veel heb opgeofferd. Dit is een enorme teleurstelling voor mij, dat ik mijn land niet kan vertegenwoordigen, iets wat veel voor mij betekent.'

James miste vijf van de zes laatste competitiewedstrijden van Everton, maar is naar eigen zeggen dus hersteld van zijn fysieke klachten. Bij de laatste vier interlands van Colombia, eind 2020, was hij nog basisspeler en aanvoerder. Die wedstrijden leverden overigens wel dramatische resultaten op, met de 6-1 nederlaag bij Ecuador als dieptepunt. Edwin Cardona van Boca Júniors is opgeroepen als vervanger van James.

Copa América

Stand Groep B Copa América 2021 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
4
3
1
0
10-2
+8
10
2
Peru
4
2
1
1
5-7
-2
7
3
Colombia
4
1
1
2
3-4
-1
4
4
Ecuador
4
0
3
1
5-6
-1
3
5
Venezuela
4
0
2
2
2-6
-4
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.