James helpt ontketend Bayern München CL-kater weg te spoelen

Bayern München heeft Borussia Dortmund weer afgelost als koploper van de Bundesliga. De doelpuntenmachine van coach Niko Kovac stopte tegen FSV Mainz 05 dit keer na zes goals.

Bayern München
6 - 0
FSV Mainz 05

Woensdag werd Bayern München nog door Liverpool uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League, maar die forse domper had geen invloed op de uitstekende vorm waarin de Rekordmeister verkeert in de Duitse competitie. De laatste twee wedstrijden in de Bundesliga werden met 1-5 (tegen Borussia Mönchengladbach) en 6-0 (tegen VfL Wolfsburg) gewonnen en ook tegen FSV Mainz 05 gaf Robert Lewandowski al in de derde minuut het startsein voor de jacht naar een monsterscore.

Die jacht werd een zeer succesvolle met een groot aandeel voor de Colombiaan James Rodríguez. Na 55 minuten mocht hij zich met drie goals de eerste Colombiaan ooit noemen die een hattrick maakte in de Bundesliga. Vooral zijn derde (een subtiel stiftje) was om door een ringetje te halen. Omdat Kingsley Coman vlak voor de rust ook al had gescoord, verzorgde Rodríguez binnen het uur spelen een 5-0 tussenstand.

Jean-Paul Boëtius maakte de pijniging voor zijn ploeg niet meer mee in de tweede helft. De Nederlander bleef na de rust in de kleedkamer achter en zag buiten de lijnen toe hoe zijn ploeg op de pijnbank werd gelegd. Want ook na de gecompleteerde hattrick van Rodríguez stopte de doelpuntenregen nog niet in München. Het achttienjarige wonderkind Alphonso Davies tekende twintig minuten voor tijd voor de 6-0. Het was zijn eerste goal sinds hij in de winter overkwam van Vancouver Whitecaps. Hij werd daarmee bovendien de eerste in 2000 geboren speler met een goal voor Bayern.

Na de goal van Davies stopte de productie van Bayern München. Door de overwinning lost Bayern München Borussia Dortmund, dat zaterdag met 2-3 won van Hertha BSC, weer af als koploper van de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt
1 - 0
1. FC Nürnberg

Eerder op de zondag boekte het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems en Jonathan De Guzman een benauwde zege op hekkensluiter 1. FC Nürnberg. Drie dagen nadat de Duitsers Internazionale uitschakelden in de achtste finales van de Europa League zorgde Martin Hinteregger na een half uur spelen voor de enige goal van de wedstrijd. De Guzman zat de hele wedstrijd op de bank, Willems viel vier minuten voor tijd in.