Reus ontneemt Kalou op valreep status van BVB-beul

Reacties

Borussia Dortmund heeft op de valreep een nieuwe tegenvaller voorkomen. Salomon Kalou werd door de BVB-comeback een nieuwe heldenrol bij Hertha BSC onthouden.

Reus ontneemt Kalou op valreep status van BVB-beul
Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund ziet de laatste weken de mooie vooruitzichten veranderen in sombere perspectieven. De uitschakeling in de Champions League, het einde aan het DFB-Pokal-avontuur én vooral het verliezen van de koppositie aan Bayern München hebben de stemming doen omslaan bij BVB.

De zege op VfB Stuttgart van vorige week was welkom. Het bezoek aan Berlijn getuigde aanvankelijk niet van herwonnen vertrouwen. In de vierde minuut tekende een teleurstellende avond zich af. Doelman Roman Bürki verwerkte een schot van Maximilian Mittelstädt niet adequaat, waarna Kalou uit de rebound de score opende.

Een onfortuinlijk moment van Karim Rekik hielp BVB binnen een kwartier terug in het zadel. De Nederlandse verdediger van Hertha veranderde het schot van Thomas Delaney zodanig dat doelman Rune Jarstein kansloos was.

Door een handsbal van Julian Weigl werd Dortmund opnieuw in de rol van achtervolger gedrukt. Scheidsrechter Tobias Welz kon na de actie van de BVB-speler niets anders dan naar de stip wijzen. Kalou deed vervolgens wat van hem werd verwacht: 2-1.

De voormalig Feyenoorder was daarmee hard op weg opnieuw de beul te worden voor Borussia Dortmund, dat in oktober op eigen veld puntenverlies incasseerde door de Ivoriaan. Toen waren zijn twee goals genoeg voor een punt.

Vijf maanden later was een positief resultaat Hertha niet gegeven. Borussia Dortmund kwam voortvarend uit de kleedkamer. Axel Zagadou tekende in de 47ste minuut met een kopbal voor de gelijkmaker. De gasten maakten de meeste aanspraak op de zege. Na de tweede gele kaart voor Hertha's Jordan Torunarigha voerde BVB de druk op. In de blessuretijd resulteerde dat in de 2-3 van Marco Reus. De rode kaart voor Vedad Ibisevic, die de bal uit frustratie in het gezicht van Bürki gooide, maakte het drama voor de thuisploeg compleet.

Door de zege heeft Borussia Dortmund de koppositie weer overgenomen van Bayern München, dat zondag nog aantreedt tegen FSV Mainz 05. Hertha blijft ondanks de nederlaag tiende in de Bundesliga.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.