Jahanbakhsh verlaat Nederland en AZ met pijn in het hart

Reacties

Alireza Jahanbakhsh heeft afscheid genomen van AZ. De topscorer van vorig seizoen was nog één keer in Alkmaar voordat hij met Brighton & Hove Albion aan het seizoen in de Premier League begint.

Jahanbakhsh verlaat Nederland en AZ met pijn in het hart

Voor Jahanbakhsh werd zo'n 25 miljoen euro betaald, wat voor AZ een clubrecord is. De Iraniër heeft zin in zijn avontuur in Engeland, maar heeft ook moeite met het afscheid. 'Het was moeilijk om Nederland te verlaten, want ik heb het hier goed gehad. Aan de andere kant wilde ik ook een volgende stap zetten om mijn doelen te bereiken', vertelt de rechtsbuiten op de clubkanaal van AZ.

Jahanbakhsh heeft zich goed laten inlichten voordat hij zijn handtekening zette onder een contract bij Brighton. 'Ik heb met de coach gesproken en hij wil graag buitenspelers gebruiken. De mensen om me heen waren ook positief over Brighton. Het niveau van de Premier League is erg hoog', beseft Jahanbakhsh.

De man die vorig seizoen liefst 21 keer scoorde voor AZ in de Eredivisie zal de Alkmaarders niet vergeten. 'Elke keer als ik tijd heb kom ik langs. Het gevoel dat ik heb bij deze club is heel goed. Ik waardeer de geweldige steun die ik altijd kreeg van de fans. Ik heb altijd een goede band met ze gehad en wil de fans vanuit het diepste van mijn hart bedanken voor de geweldige steun.'

Jahanbakhsh tekende voor vijf jaar bij Brighton, dat zaterdag de eerste competitiewedstrijd speelt tegen Watford.

Spelersprofiel

Jahanbakhsh


Geboortedatum:
11 augustus 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Jirandeh
Nationaliteit
Iran
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.