Brighton plukt Eredivisie-smaakmaker Jahanbakhsh weg bij AZ

Reacties

Alireza Jahanbakhsh vervolgt zijn carrière in de Engelse Premier League. AZ verkoopt de 24-jarige topscorer van het afgelopen Eredivisie-seizoen aan Brighton & Hove Albion. De Alkmaarders ontvangen een recordbedrag van 25 miljoen euro voor de Iraniër, die voor vijf seizoenen tekent bij Brighton.

Brighton plukt Eredivisie-smaakmaker Jahanbakhsh weg bij AZ

Zo vertrekt Jahanbakhsh alsnog naar Brighton. Drie jaar geleden had de Engelse club ook al interesse toen de aanvaller nog speler van NEC was. Jahanbakhsh sprak met de clubleiding, maar achtte een stap naar het Championship niet optimaal voor zijn loopbaan. Brighton promoveerde in 2017 voor het eerst naar de Premier League. Jahanbakhsh komt bij Brighton onder anderen Jürgen Locadia en Davy Pröpper tegen.

In 2013 streek Jahanbakhsh neer in Nederland, bij NEC. Na zijn tweede seizoen in Nijmegen, waarin de aanvaller werd uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League haalde AZ hem naar Alkmaar. NEC ontvangt meerdere miljoenen omdat de club een doorverkooppercentage bedong bij de verkoop aan AZ.

In Alkmaar kwam de Iraniër tot 111 officiële optredens, 37 goals en 31 assists. Afgelopen seizoen kroonde Jahanbakhsh zich met 21 treffers tot topscorer van de Eredivisie, waarna hij met Iran op het WK strandde in de groepsfase.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is trots op Jahanbakhsh. 'Alireza heeft zich de afgelopen drie seizoenen fantastisch ontwikkeld bij ons. De bekroning was natuurlijk afgelopen seizoen, waarin hij met zijn hoge aantal goals en assists liet zien klaar te zijn voor een volgende stap. Alireza heeft alles in zich om ook in de Premier League te kunnen slagen. Wij gunnen hem als mens en speler het beste toe bij zijn nieuwe club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.