Jahanbakhsh en Azmoun na zeer chaotische dag toch bij WK-selectie

Reacties

Na een dag vol onzekerheid is de WK-selectie van Iran gepresenteerd. Alireza Jahanbakhsh en Sardar Azmoun zijn ondanks vermeende druk van de top van de voetbalbond opgenomen in de door bondscoach Carlos Queiroz samengestelde selectie.

Jahanbakhsh en Azmoun na zeer chaotische dag toch bij WK-selectie
© Pro Shots

Queiroz zou zondagmiddag een persconferentie geven om zijn selectie wereldkundig te maken. Journalisten kwamen massaal opdagen, maar de bondscoach niet. De persconferentie werd zonder opgaaf van reden verzet naar maandag. Direct werd door Iraanse media beweerd dat er vanuit de voetbalbond druk zou zijn uitgeoefend om spelers uit de selectie te weren die zich hebben geschaard achter de vrouwen die op straat demonstreren voor hun rechten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De protesten, die aan honderden mensen het leven hebben gekost vanwege hardhandig optreden van de autoriteiten, volgden op de dood van Mahsa Amini, de 22-jarige vrouw die in september overleed nadat ze was gearresteerd omdat ze niet aan de kledingvoorschriften voldeed. 'Zelfs als ik hierdoor mijn plek in het nationale team verlies, is het me dat waard' zei sterspeler Azmoun eind september.

Ook spelers als Jahanbakhsh, Omid Noorafkan, Milad Sarlak, Mohammadrez Akhbari en Saman Fallah schaarden zich achter de demonstranten. Naar verluidt wilde de voetbalbond dat de 'opstandige' spelers hun plek in de selectie zouden verliezen. Queiroz ging daar niet mee akkoord. Uiteindelijk heeft hij Jahanbakhsh en Azmoun geselecteerd, maar de andere betreffende spelers gaan niet mee naar Qatar. Iran speelt op het WK tegen Engeland, Wales en de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.