Ivoorkust heeft aan enkele opvlieging genoeg in Egyptische hitte

Reacties

Ivoorkust is het toernooi om de Afrika Cup met een nipte overwinning begonnen. In een snikheet Caïro, waar de temperatuur schommelde tussen de 35 en 40 graden Celcius, werd Zuid-Afrika verslagen.

Ivoorkust heeft aan enkele opvlieging genoeg in Egyptische hitte
Ivoorkust
Ivoorkust
1 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

Wilfried Zaha, toch een van de grote namen bij bij Ivoorkust, vond zichzelf verrassend genoeg terug op de bank tegen Zuid-Afrika. Als hij een paar meter naast zich keek, zag hij bij de Zuid-Afrikanen onder anderen Lars Veldwijk en Thulani Serero op de bank zitten. Kamohelo Mokotjo had wel een basisplaats.

In de verstikkende hitte in het Al-Salam Stadium was het tempo tussen titelkandidaat Ivoorkust en Zuid-Afrika bijzonder laag. De spelers keken vooral naar de klok, hunkerend naar de volgende drinkpauze. Op het veld had Ivoorkust, waar ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon in de basis stond, een overwicht.

Écht grote kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd. De opluchting was dan ook groot bij Ivoorkust toen na ruim een uur de 1-0 viel. De Zuid-Afrikaanse defensie stond te slapen bij een steekpass naar Max Gradel, die alle ruimte had om de eveneens geheel vrijstaande Jonathan Kodjia (foto) te vinden. De spits schoot door de benen van Ronwen Williams raak.

Zuid-Afrika zette daar eigenlijk nauwelijks iets tegenover. Bondscoach Stuart Baxter besloot acht minuten voor tijd stormram Veldwijk in de ploeg te brengen. Ivoorkust bleef echter probleemloos op de been en volgt zo Marokko in Groep D. Beide landen wonnen hun eerste wedstrijd met 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.