Ivanusec over Klassieker: 'Josip, Borna en ik zijn elkaar al aan het opjutten'

Reacties

Het zijn mooie weken voor Luka Ivanusec. In tranen nam hij afscheid van Dinamo Zagreb nadat zijn zo gewenste transfer naar Feyenoord rond kwam, en de Kroaat is ook bij zijn nationale ploeg van waarde. Vrijdagavond scoorde hij voor de ploeg van Zlatko Dalic in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

Ivanusec over Klassieker: 'Josip, Borna en ik zijn elkaar al aan het opjutten'
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
5 - 0
Letland
Letland

Bondscoach Dalic had voor Ivanusec eigenlijk een plekje op de bank in gedachten gehad, maar Mateo Kovacic liep in de afsluitende training een pijntje op zodat Ivanusec aan de aftrap stond. Voor herhaling vatbaar, vond de keuzeheer. 'Hij zit er niet zomaar bij. Luka is snel en agressief, dat hebben we nodig. We kunnen serieus op hem rekenen', vond de trainer, die zijn pupil voor het eerst sinds 2017 een interlanddoelpunt zag maken.

Ivanusec zelf kwam ook aan het woord in dagblad 24sata. 'We begonnen goed, en door snel te scoren opende de wedstrijd. We moesten er serieus aan beginnen, dat deden we en dit is het resultaat. Ik speelde ook goed. Natuurlijk kan het altijd beter, maar dit was heel goed. Ik hoop dat de coach en de andere spelers tevreden zijn', aldus Ivanusec.

Ook over zijn eerste weken bij Feyenoord is hij enthousiast. 'Ik ben goed begonnen, het verschil met de Kroatische competitie is groot. Ik moet doorgaan zoals ik bij Dinamo deed, maar alles is een niveautje hoger. Er zijn grote doelen: we willen opnieuw kampioen worden en ons ook in de Champions League laten zien', sprak Ivanusec. Om kampioen te worden, is Ajax normaal gezien één van de concurrenten met wie de Rotterdamse ploeg moet afrekenen.

De eerste krachtmeting volgt al snel: over twee weken in de Johan Cruijff Arena. Het toeval wil dat ook Ajax deze zomer Kroatische spelers kocht: Josip Sutalo en Borna Sosa. Ivanusec bevestigde alvast: de aanstaande Klassieker werpt zijn schaduw inmiddels al wel vooruit in het Kroatische kamp.

'De derby komt eraan ja, we jutten elkaar hier en daar wat op. Natuurlijk zijn we goede vrienden, maar in die wedstrijd zal het hard tegen hard gaan', belooft de middenvelder de Rotterdamse aanhang alvast.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.