Ivanusec neemt in tranen afscheid van Dinamo met doelpunt en assist

Luka Ivanusec heeft een hoofdrol voor zichzelf opgeëist in wat donderdagavond hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Dinamo Zagreb was, want zijn transfer naar Feyenoord is zo goed als rond. Met een doelpunt en een assist droeg hij bij aan de 3-1 zege van zijn ploeg op Sparta Praag in de play-offronde van de Europa League.

Dinamo Zagreb
3 - 1
Sparta Praag

Na ellenlange onderhandelingen zijn de Kroaten en Feyenoord er eindelijk uit, maar op deze donderdag deed hij nog een laatste keer mee. Sparta Praag leek het afscheidsfeestje te gaan verstieren, Ladislav Krejci scoorde 0-1 vanaf de penaltystip. Nog voor rust maakte Dario Spikic gelijk, toen was het aan Ivanusec.

De 24-jarige aanvaller had op de 2-1 van Dino Peric een gelukkige assist alvorens hij even later ook zelf scoorde, bekeken legde hij de bal van dichtbij in de verre hoek. Diep in de tweede helft werd hij vervangen en verliet hij het veld van zijn geliefde Maksimir-stadion huilend. Aan de tussenstand van 3-1 veranderde niets meer.

Zodoende gaat Dinamo volgende week met een ruime voorsprong naar Praag. Daar moet de ploeg zich dan zien te bedruipen zonder het naar Nederland vertrokken duo Ivanusec en Josip Sutalo, die recent zijn krabbel zette onder een verbintenis bij Ajax.

Genk
Genk
2 - 1
Adana Demirspor

Het Adana Demirspor van Patrick Kluivert heeft donderdag in extremis verloren op bezoek bij RC Genk, in de laatste voorronde van de Conference League werd het in de Cegeka Arena 2-1 voor de Belgen. Emre Akbaba zorgde even na rust voor 0-1, Tolu Arokodare bracht de Belgen een kwartier voor tijd langszij. De Colombiaan Daniel Muñoz bezorgde de Limburgse topclub nog de winst.