Ivanovic op zijn hoede: 'FC Utrecht heeft Dessers'

Reacties

De roem van Cyriel Dessers is hem vooruit gesneld. Op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel van woensdag, toonde verdediger Branislav Ivanovic zich namens Zenit Sint-Petersburg op de hoogte van de kwaliteiten van de spits van FC Utrecht.

Ivanovic op zijn hoede: 'FC Utrecht heeft Dessers'

Beide clubs treffen elkaar woensdag om 18.00 uur, in de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League. In aanloop naar dat duel toonde de deze zomer van NAC Breda overgekomen Dessers zich de afgelopen duels messcherp. Zo scoorde hij in de vorige EL-ronde al tijdens het uitduel met Lech Poznan, en trof hij zelfs tweemaal doel in de seizoensouverture tegen ADO Den Haag (3-0).

En zo kan het dat Dessers een jaar geleden als anonieme voetballer naar de Jupiler League kwam, en nu in de gaten wordt gehouden door een voormalig Europa- én Champions League-winnaar als Ivanovic. 'We weten dat het moeilijk gaat worden', sprak de voormalig Chelsea-verdediger. 'Zo heeft Utrecht een heel sterke aanval, met iemand als Dessers', toonde hij kennis van zaken.

'Sowieso hebben ze een sterk team, we hebben veel beelden van ze bekeken. Maar wij moeten in staat zijn om het bekende Nederlandse voetbal te pareren. Onze overwinningen van de laatste weken, de 5-1 tegen Spartak Moskou bijvoorbeeld, hebben ons vertrouwen gegeven. We gaan ons klaarstomen om een goed resultaat te halen.'

Trainer Roberto Mancini richtte zich vooral op zijn collega Erik ten Hag. 'Een heel goede trainer, die zijn elftal enorm gedisciplineerd laat spelen', loofde de Italiaan. 'We hebben respect voor Utrecht. Zeker in uitwedstrijden is het tegen Nederlandse ploegen altijd lastig. Die teams hebben tactisch een heel hoog niveau, maar aan ons de taak om te laten zien dat wij beter zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.