Superieur Zenit waarschuwt Utrecht met klinkende zege

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft zondagavond vertrouwen getankt in aanloop naar het Europa League-duel met FC Utrecht van woensdagavond. De koploper van de Russische competitie won op eigen terrein eenvoudig van FK Akhmat: 4-0.

Superieur Zenit waarschuwt Utrecht met klinkende zege

De opponent van Utrecht investeerde deze zomer flink in de selectie. Aankopen Branislav Ivanovic, Emanuel Mammana, Leandro Paredes en Sebastian Driussi stonden aan de aftrap tegen Akhmat, dat voorheen door het leven ging onder de naam Terek Grozny. De bezoekers kregen binnen het half uur de eerste goal om de oren: Paredes maakte met een fraaie knal zijn eerste voor Zenit.

Vlak daarop kreeg Rizvan Utsiev zijn tweede gele kaart, waardoor de lijstaanvoerder met nog een uur op de klok het duel simpel en soeverein kon uitspelen. Dat leverde na rust nog drie treffers op. Aleksandr Kokorin, die nu al op vijf goals en drie assists staat in zes wedstrijden, en Daler Kuzyaev breidden de score uit. Het slotakkoord was voor veteraan Yuri Zhirkov.

Zenit blijft daarmee aan kop in de competitie. Uit zes wedstrijden pakte de ploeg van trainer Roberto Mancini al zestien punten. Alleen tegen laagvlieger Ural ging het enigszins mis (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.