Italië houdt hart vast: Zaniolo vreest voor nieuw drama

Reacties

Het uitvallen van Nicolò Zaniolo (21) was een schaduw over de zege op Nederland (0-1). Zijn Italiaanse ploeggenoten leefden mee met de onfortuinlijke middenvelder.

Italië houdt hart vast: Zaniolo vreest voor nieuw drama
© Pro Shots

In de 42ste minuut was het Nations League-duel met Nederland voorbij voor Zaniolo. De middenvelder van AS Roma verdween in de catacomben met ogenschijnlijk een zware knieblessure. Teamarts Andrea Ferretti zag de zorgen bij de speler.

'Hij komt terug van een lange revalidatie van de andere knie, dus het is begrijpelijk dat hij zeer bezorgd is en dat geldt ook voor ons', verwees Ferretti naar het blessureverleden van Zaniolò. Het duel met Juventus eindigde in januari voor de grote belofte in een nachtmerrie met een kruisbandblessure en een absentie van meer dan een half jaar.

In juli keerde Zaniolo terug op het veld met AS Roma om bij de start van de Nations League ook zijn interlandcarrière weer op te pakken. Maar nu dreigt een nieuwe lange absentie. 'Ik hoop dat het niets ernstigs is', verwoordde teamgenoot Lorenzo Insigne het gevoel in het Italiaanse kamp. 'We staan dicht bij hem en dragen deze overwinning aan hem op.'

AS Roma kondigde aan dinsdag onderzoek te zullen doen naar de knie van Zaniolo, die dan ook weet of hem opnieuw een lange revalidatie wacht.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.