Italiaanse media draaien warm voor 'twee superfinales'

Reacties

Na 19.389 dagen kan Italië zondag weer de Europese titel veroveren. De Italiaanse sportkranten lopen zaterdag alvast warm voor de clash tegen Engeland, al voert EURO 2020 een 'concurrentiestrijd' met Wimbledon.

Italiaanse media draaien warm voor 'twee superfinales'
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Op het belangrijkste tennistoernooi plaatste Matteo Berrettini zich vrijdag namelijk voor de finale. De laatste keer dat een Italiaanse man in de eindstrijd van een Grand Slam-evenement stond was in 1976. Tuttosport pakt op de voorpagina flink uit met Berrettini; de kruimels zijn er voor Roberto Mancini, de keuzeheer van de Italiaanse nationale ploeg.

La Gazzetta dello Sport heeft het over een dubbele W: Wimbledon en Wembley. 'Dit is ongekend. We spelen op dezelfde dag twee superfinales.' De roze sportbijbel meldt ook dat de basisopstelling van Italië geen wijzigingen zal ondergaan.

Ook de Corriere dello Sport probeert met een woordspeling de twee grote evenementen te combineren: Wembledon. 'Eerst Berrettini - Djokovic, daarna Italië - Engeland. Dit overtreft onze stoutste dromen.'

Uiteraard wordt niet alleen in Italië en Engeland vooruitgeblikt op de ontknoping van EURO 2020. Het Schotse The National liet al zijn creativiteit los. 'Braveheart' Mancini moet de Schotten behoeden voor Engelse plaagstootjes. 'De laatste hoop.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.