Italiaanse bond ziet dreiging van faillissementen en komt met noodkreet

Reacties

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft een open brief aan de Italiaanse overheid gestuurd, met daarin zeven verzoeken om het clubs mogelijk te maken deze coronacrisis te overleven. Volgens de FIGC staat het water aan de lippen van voetbalclubs.

Italiaanse bond ziet dreiging van faillissementen en komt met noodkreet
© Pro Shots

'We staan op een kruispunt', stelt voorzitter Gabriele Gravina. 'We moeten snel handelen om te voorkomen dat de voetbalcrisis clubs dwingt om hun activiteiten te staken en dus een hele sportsector op de knieën krijgt. Voetbal kan een beslissende rol spelen in het algehele herstel van Italië.' Chievo Verona is een van de clubs die grote problemen heeft op financieel gebied.

De voetbalbond heeft het al voor elkaar gekregen dat er fans in het stadion mogen zitten tijdens de start van het nieuwe seizoen, maar de FIGC hoopt dat de bezettingsgraad naar honderd procent mag via vaccinatiebewijzen. Daarnaast hoopt de Italiaanse voetbalbond dat de overheid de clubs tegemoet wil komen op diverse punten.

De zeven punten van de FIGC
1. Uitstel van verschuldigde betalingen aan directe en indirecte belastingen voor een passende periode (niet minder dan twee jaar).
2. Opschorting (tot medio 2023) van het verbod op reclame en sponsoring uit de gokwereld.
3. Makkelijke toegang tot ondersteuningsmaatregelen voor clubs in nood
4. Specifieke procedures voor betaling in termijnen en verzoening van belastingschulden voor clubs die problemen hebben met de Belastingdienst.
5. Versoepelingen bij de verrekening van uitgestelde belastingkredieten.
6. De invoering van belastingaftrek bij overeenkomsten met jonge profvoetballers.
7. De oprichting van het 'voetbalreddingsfonds', waarin één procent van de opbrengst van sportweddenschappen terechtkomt, bedoelt voor ondersteuning en heropleving van het professionele-, amateur-, vrouwen- en jeugdvoetbal.

Deze oproep volgt kort na een noodgreep van Juventus, dat via vier grote banken aan een kapitaalverhoging van vierhonderd miljoen is gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.