Juventus verhoogt kapitaal met maximaal 400 miljoen

Reacties

Juventus heeft na zware coronajaren een belangrijke slag geslagen op de financiële markt. De Italiaanse club heeft vier banken gestrikt in een missie een kapitaalverhoging uit te voeren. Het gaat om een project met een maximale waarde van vierhonderd miljoen euro, meldt de formatie uit Turijn op de website.

Juventus verhoogt kapitaal met maximaal 400 miljoen
© Pro Shots

De banken Goldman Sachs, J.P. Morgan, Mediobanca en UniCredit gaan in zee met de recordkampioen van Italië, zij staan (financieel) garant voor de onverkochte aandelen van Juventus die vrijgegeven gaan worden. De Oude Dame meldt dat de impact van de coronacrisis te voelen is bij de club, de schade wordt op zo'n 320 miljoen euro geschat door Juventus zelf.

Om grotere problemen te voorkomen, heeft Juventus besloten extra aandelen te verkopen. Met behulp van vier grote banken wordt een verhoogd kapitaal gegarandeerd voor de club waar Matthijs de Ligt onder contract staat. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Juventus nu met vierhonderd miljoen euro de transfermarkt op kan gaan, een groot deel van het budget zal opgaan aan het dichten van gaten in de begroting.

Juventus deed dit seizoen nog geen grote aankopen, de club eindigde vorig seizoen op de vierde plek in de Serie A en strandde al in de achtste finale van de Champions League. FC Porto was na verlenging te sterk in het tweeluik.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.