Italiaanse bond en Mancini vervolgen samenwerking na WK-debacle

Reacties

Roberto Mancini blijft ondanks de uitschakeling voor het WK in Qatar toch aan als bondscoach van Italië. Hij bevestigde wat La Gazzetta dello Sport en Il Corriere dello Sport eerder op de dag hadden gemeld.

Italiaanse bond en Mancini vervolgen samenwerking na WK-debacle
© Pro Shots
Turkije
Turkije
2 - 3
Italië
Italië

Ondanks de pijnlijke uitschakeling door Noord-Macedonië werd Mancini niet de wacht aangezegd. 'Dat gebeurt niet vaak', erkende de bondscoach, die zelf ook door wil bij de Squadra Azzurra. 'Ik wilde Europees kampioen worden en wereldkampioen. Op dat laatste moet ik nog wachten. Maar ik houd van de baan en wil iets belangrijks neerzetten. Los van de teleurstelling gaat alles gewoon verder.'

Mancini zat daarom om de tafel met bondsvoorzitter Gabriele Gravina. 'Ik denk dat we hetzelfde denken over alles. We zullen elkaar de komende dagen nog een keer spreken. Laten we ons nu focussen op de wedstrijd tegen Turkije. Daarna zullen we kijken wat we beter kunnen doen in de toekomst.'

Italië werd vorige week donderdag door Noord-Macedonië uitgeschakeld in de WK-play-offs en ontbreekt daardoor voor de tweede keer op rij op een WK. Ook het eindtoernooi in Rusland ging vier jaar geleden aan de neus van de Italianen voorbij.

La Squadra Azzurra richtte zich vorig jaar zomer onder Mancini op en won de EK-titel door Engeland op Wembley te verslaan. De ex-trainer van onder andere Manchester City en Internazionale heeft nog een contract tot en met de zomer van 2026 bij de Italiaanse bond. In die periode vallen het EK in Duitsland in 2024 en het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.