Italiaans WK-debacle eist nieuw slachtoffer: ook bondspreses vertrekt

Reacties

Na het mislopen van het WK gaat het Italiaanse nationale elftal een nieuwe fase tegemoet. Bondscoach Gian Piero Ventura was al ontslagen; nu is ook bondsvoorzitter Carlo Tavecchio zijn baan kwijt. 

Italiaans WK-debacle eist nieuw slachtoffer: ook bondspreses vertrekt

De 74-jarige Tavecchio besloot maandag tijdens een vergadering van de Italiaanse bond (FIGC) om zijn ontslag in te dienen. De bondsvoorzitter stuurde na de uitschakeling door Zweden bondscoach Ventura de laan uit en probeerde alle schuld in de schoenen van de trainer te schuiven, maar veel Italianen wilden ook Tavecchio zien sneuvelen. De preses heeft zijn conclusies getrokken en is opgestapt.

'Ik bied mijn excuses aan aan alle Italianen', sprak hij tegenover Italiaanse media. 'Het spijt me. Ik vertrek omdat ik heb gefaald. Het Italiaanse voetbal is nu klaar voor een nieuw tijdperk, in plaats van iedere keer terug te vallen op de bekende namen.'

Het is nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter van de FIGC zal gaan worden: in 2018 zullen er verkiezingen gehouden worden. Tavecchio was sinds augustus 2014 de eindverantwoordelijke bij de Italiaanse bond en de Italiaanse media pleiten nu voor een jongere opvolger, die een frisse wind door de FIGC zou moeten laten waaien.

Het is ook nog niet bekend wie de nieuwe bondscoach van Italië zal worden. Carlo Ancelotti werd genoemd als de belangrijkste kandidaat, maar volgens La Repubblica heeft de momenteel werkloze trainer laten weten dat hij niet geïnteresseerd is. Deze vermeende afwijzing zou voor Tavecchio een extra motivatie zijn geweest om het bijltje erbij neer te gooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.