Italiaanse bond neemt het verwachte besluit over Ventura

Reacties

Giampiero Ventura is aan de kant gezet als bondscoach van Italië. De uitschakeling in de play-offs om een WK-ticket heeft hem zoals verwacht de kop gekost.

Italiaanse bond neemt het verwachte besluit over Ventura

Ventura begon na het EK in Frankrijk als opvolger van Antonio Conte. Een verjongingskuur van de Squadra Azzurra was een van de taken van de ervaren coach, die een contract tot medio 2020 tekende. In de eerste maanden werd nog liefkozend gesproken van de Ventura Babes.

Gaandeweg kwam er kritiek op de nieuwe bondscoach. In de WK-kwalificatiereeks eindigde Italië achter het ongenaakbare Spanje als tweede, waardoor het veroordeeld was tot de play-offs. Daarin zette Zweden de Squadra Azzurra de voet dwars. Na de 1-0 zege in Solna hielden de Scandinaviërs stand in San Siro (0-0) en was het lot van Ventura bezegeld.

Twee dagen na het debacle kwam de Italiaanse bond tot de conclusie dat er een nieuwe bondscoach moet komen om de nationale ploeg er weer bovenop te krijgen. Ventura, die direct na het duel met Zweden ontkende te zijn opgestapt, werd bedankt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.