Isco stelt Premier League-clubs teleur: 'Ik kijk uit naar het nieuwe jaar'

Reacties

Isco is ook na januari nog speler van Real Madrid. Dat zegt de 26-jarige Spanjaard zelf in gesprek met Marca. 'Ik kijk erg uit naar het nieuwe jaar.'

Isco stelt Premier League-clubs teleur: 'Ik kijk uit naar het nieuwe jaar'

Isco zit onder leiding van Santiago Solari vaker op de bank bij Real Madrid dan dat hij binnen de krijtlijnen verschijnt, maar een vertrek uit Madrid ziet de 26-jarige middenvelder deze winter niet zitten. 'Ik vertrek niet in de winter. Ik ben erg blij hier en wil bij Real Madrid doorgaan met het winnen van titels.'

Het is een opvallend statement van Isco, die bij zo'n beetje elke Engelse topclub op het wensenlijstje staat. Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur: allemaal zouden ze dolgraag een plaatsje inruimen in de selectie voor de Spanjaard, die het sinds de komst van Solari als opvolger van Julen Lopetegui het vooral moet doen met invalbeurten. Alleen in de bekerwedstrijd tegen UD Melilla en het met 0-3 verloren Champions League-duel met CSKA Moskou stond Isco aan de aftrap.

Die zeperd tegen CSKA Moskou werd er eentje om snel te vergeten voor Isco. Hij werd uitgeloften door de fans in Santiago Bernabéu en weigerde in de slotfase zelfs de aanvoerdersband over te nemen toen aanvoerder Marcelo werd gewisseld. Wat willen jullie nou?, sneerde de Spanjaard naar de fluitende fans.

Gebrek aan respect
Spaanse media spraken voor die tijd al van een 'bekoelde relatie' tussen Solari en zijn speler, die ook het verwijt kreeg niet fit genoeg te zijn na zijn terugkomst van een blindedarmontsteking. Isco zou op zijn beurt een gebrek aan respect hebben voor zijn trainer. De middenvelder was namelijk fervent voorvechter voor het behoud van Lopetegui als coach de Koninklijke.

Na de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Melilla UD, waarin Isco twee keer scoorde, sprak Solari uit blij voor Isco te zijn. De situatie bleef echter ongewijzigd voor de 36-voudig international van Spanje. Ook tijdens het gewonnen WK voor clubteams moest Isco het doen met 22 minuutjes in de halve finale tegen Kashima Antlers. In de finale tegen Al-Ain liet Solari zijn pupil negentig minuten op de bank.

Op de voorpagina van de Madrileense krant Marca van afgelopen maand aandacht voor de 'bekoelde' relatie tussen Isco en Solari.
Op de voorpagina van de Madrileense krant Marca van afgelopen maand aandacht voor de 'bekoelde' relatie tussen Isco en Solari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.