Real Madrid heeft ook in de return korte metten gemaakt met Melilla. De derdedivisionist werd van het kastje naar de muur getikt in Estádio Santiago Bernabéu en ging hard onderuit.

Real Madrid
6 - 1
UD Melilla
UD Melilla

Het heenduel met Melilla op 31 oktober was het debuut van trainer Santiago Solari bij Real. Destijds won De Koninklijke eenvoudig met 0-4, waardoor het tweeluik praktisch al beslist was. Bij de return in eigen huis gaf Solari daarom bijna al zijn sterspelers rust. Onder anderen Sergio Ramos, Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema en Gareth Bale zaten niet in de selectie.

Het bleek allemaal niet zoveel uit te maken, want Real was ook met een B-team vele malen sterken dan de bezoekers. Met name Marco Asensio had het in de eerste helft op zijn heupen. De jonge Spanjaard opende in de 33ste minuut de score. Hij kon vanaf de middenlijn zo doorlopen en raak schieten: 1-0. Twee minuten later maakte hij er na een goede actie van Vinícius Júnior al 2-0 van. Op slag van rust stelde Asensio verdediger Javi Sánchez met een prachtige assist in staat te scoren: 3-0.

Vinícius maakte zijn basisdebuut in Bernabéu en toonde zijn klasse, al kwam hij lange tijd niet tot een doelpunt. Isco lukte dat kort na rust wel. De middenvelder, die een moeizame relatie met Solari koestert, schoot de bal van ruim twintig meter schitterend in de bovenhoek: 4-0. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor Vinícius. De achttienjarige Braziliaan kwam naar binnen en passeerde de doelman in twee instanties: 5-0.

In de slotfase redde Yacine Qasmi de eer voor de bezoekers door een strafschop te benutten. Het slotakkoord was echer voor Isco, die op aangeven van Fran García eenvoudig kon scoren: 6-1. Real plaatste zich zodoende eenvoudig voor de achtste finales van het toernooi om de Copa del Rey, bekerhouder Barcelona deed dat woensdagavond al.

Zondag wacht Real in de competitie een uitwedstrijd tegen Huesca, daarna ontvangen Los Blancos in de Champions League CSKA Moskou.