Isco en Navas betalen vertrouwen Zidane direct terug

Reacties

Zinedine Zidane is zijn tweede periode als trainer van Real Madrid begonnen met een stroeve zege. Uitgerekend Isco zette De Koninklijke tegen Celta de Vigo op het goede spoor.

Isco en Navas betalen vertrouwen Zidane direct terug
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Zidane drukte als opvolger van de ontslagen Santiago Solari bij zijn comeback als trainer van Real Madrid direct zijn stempel op het elftal, dat zaterdag de start van zijn tweede periode een succes moest maken. Isco, Marcelo en Keylor Navas werden als basiskracht in ere hersteld.

De frisse Franse wind bleek De Koninklijke (nog) niet het gewenste nieuwe elan te geven. Celta, waar Wesley Hoedt al snel zijn entree maakte na de blessure voor David Juncà, gaf in Santiago Bernabéu de thuisploeg meer dan goed partij.

Zo moest Navas na een kwartier handelend optreden bij een gevaarlijke kopbal van Maxi Gómez, die in stelling werd gebracht door Hoedt. Het was een signaal dat de nummer achttien van La Liga niet wilde meewerken aan een Zidane-feestje.

Aan de andere kant waren Isco, Gareth Bale en Sergio Ramos dicht bij een treffer voor Real Madrid. Hun pogingen in de eerste helft waren tevergeefs, zoals Marco Asensio ook zonder succes een beroep deed op de VAR.

De videoarbiter was tien minuten na rust andermaal spelbreker voor Real Madrid. Scheidsrechter Juan Martínez, die op slag van rust Bale met een gele kaart had gespaard na een elleboogstoot, keurde de treffer van Luka Modric af op advies van de VAR. Raphaël Varane stond hinderlijk buitenspel bij het schot van afstand van de Kroaat.

Zeven minuten later kon er dan toch een feestje worden gevierd in Bernabéu. Nota bene Isco zorgde voor de bevrijdende openingstreffer door van dichtbij een voorzet van Karim Benzema binnen te glijden. 

Zijn eerste La Liga-treffer sinds 15 september bleek de basis voor een positieve start van de tweede Zidane-periode. Een kwartier voor tijd nam Bale met de 2-0 de zorgen weg. Het vertoonde spel was wel een bewijs dat er voor Zizou genoeg werk aan de winkel is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.