Welke Real-sterren profiteren het meest van de terugkeer van Zidane?

Reacties

Wie kun je als voorzitter het beste bellen als je club plotseling sportief ineen dreigt te storten? Inderdaad ja, de man die vlak voor de val nog voor de grootste succesperiode van deze eeuw zorgde. De vraag is wat Zinedine Zidane gaat veranderen ten opzichte van zijn eerste periode. Op het eerste oog zijn er in ieder geval spelers wiens toekomst in Madrid er veel rooskleuriger uitziet door de rentree van Zizou.

Welke Real-sterren profiteren het meest van de terugkeer van Zidane?

Zidane voelt het verval bij Real Madrid vorig seizoen al aankomen en maakt dan eind mei, na tweeënhalf jaar en drie Champions League-titels, bekend te vertrekken. 'Dit is het juiste moment voor iedereen. Het lijkt misschien gek, maar dit is het beste. Voor de spelers, de club en voor mij. Er is verandering nodig na drie jaar, een nieuwe stem en een nieuwe manier van werken.'

Of Zidane dan al weet dat Cristiano Ronaldo even later naar Juventus vertrekt, is onbekend. Waarschijnlijk ziet hij het aankomen, in tegenstelling tot zijn opvolger Julen Lopetegui. Pijnlijk genoeg komt het vertrek van de sterspeler voor de voormalige bondscoach van Spanje als een volledige verrassing, zo heeft hij onlangs nog toegegeven. Het is het begin van een dramatisch seizoen voor Real, waarin Lopetegui en Santiago Solari als trainers sneuvelen en er in maart al geen uitzicht meer is op een hoofdprijs. Bovendien vallen verschillende sterren van hun voetstuk. Isco wordt onder Solari persona non grata, Marcelo verliest zijn plek aan Sergio Reguilón en Keylor Navas ziet vanaf de bank hoe aanwinst Thibaut Courtois zeker niet feilloos speelt. Wisselingen zijn nu op komst.

Navas
Over de Costa Ricaan lopen de meningen uiteen in de recente succesperiode van Real Madrid. Navas maakt door het seizoen heen ook regelmatig een fout, maar staat er in de Champions League vrijwel altijd als het moet. Zoals het volledige elftal met Zidane aan het roer. De positie van Navas komt halverwege het seizoen 2017/18 al onder druk te staan. Real Madrid hengelt nadrukkelijk naar Kepa Arrizabalaga, de nu duurste doelman ter wereld. Een halfjaar voordat de Spanjaard van Athletic de Bilbao naar Chelsea vertrekt, ondergaat hij een medische keuring in Madrid. Vlak voor alle lichten op groen staan, doet Zidane aan powerplay. Tijdens een persconferentie laat hij duidelijk weten niet achter de zet van president Florentino Pérez te staan. 'Ik heb geen nieuwe keeper nodig.'

Saillant detail: de broer van Sergio Ramos is de zaakwaarnemer van Marcelo en zakelijk adviseur van Keylor Navas.
Saillant detail: de broer van Sergio Ramos is de zaakwaarnemer van Marcelo en zakelijk adviseur van Keylor Navas.

Kepa komt niet en een klein halfjaar later staat Navas voor de derde keer met de Champions League-bokaal in zijn handen. Na het vertrek van de Fransman spreekt de goalie zijn dank uit: 'Zidane heeft me altijd het vertrouwen gegeven. Ik bewonder hoe transparant hij was. Ongeacht wat hij wilde zeggen, hij zei het open en eerlijk. Hij steunde me altijd, in goede en slechte tijden.' Zidane staat nu voor een belangrijke keuze: Navas of Courtois. Zijn loyaliteit wordt direct getest.

Marcelo
Net als Navas kent Marcelo zijn zwakke momenten in de eerste periode onder Zidane, maar ter discussie staat de Braziliaan nooit. Zijn defensieve kwetsbaarheid wordt voor lief genomen, omdat hij aanvallend de beste linksback van de wereld is. In de ogen van Solari is Marcelo de laatste maanden te slordig geworden. De keuze voor Reguilón is ook een statement: dat de deur naar het eerste elftal voor spelers uit de jeugdopleiding wel degelijk openstaat en niemand van de vedetten onschendbaar is. Zidane heeft al aangegeven geen reden te zien om Marcelo buiten de basis te laten.

Isco
Solari geeft vlak voor zijn afscheid als hoofdcoach Isco nog een trap na. Waarom hij de spelmaker niet in zijn selectie heeft opgenomen? 'Om te spelen moet je fysiek in de juiste vorm raken en die dan ook nog vasthouden', zegt Solari over de ietwat zwaar ogende Isco, die het gezag van de coach zou hebben ondermijnd bij een conflict met een van de assistent-trainers en weg zou zijn gebleven bij de wedstrijdbespreking voor Ajax-thuis.

Zidane is wél fan van Isco. Niet zo'n beetje ook. In de laatste anderhalf jaar met de Fransman beleeft de wisselvallige publiekslieveling zijn meest constante periodes, omdat hij over langere periodes het vertrouwen krijgt. Veelzeggend is dat Zidane bij de laatste twee Champions League-finales Isco boven Gareth Bale verkiest, waar het in de seizoenen daarvoor vaak andersom is op het moment suprême. 'Hij voetbalt zoals je dat op straat doet, dat is wat me zo aanspreekt', zegt Zidane over Isco, wiens speelstijl het meest lijkt op die van hemzelf. En eerlijk is eerlijk, de creativiteit van de nummer 10 is allesbehalve een overbodige luxe voor dit Real.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk via onderstaande link het volledige programma in La Liga.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Celta de Vigo
Celta de Vigo
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.