Is Frenkie de Jong een logische eerste aankoop voor Man United?

Reacties

René Meulensteen, Raimond van der Gouw en Jaap Stam gaan in de Voetbal International van deze week in op vijf vragen over de start van Erik ten Hag bij Manchester United. Het gaat onder meer over Frenkie de Jong: is hij een logische eerste zomeraanwinst voor The Red Devils?

Is Frenkie de Jong een logische eerste aankoop voor Man United?
© Pro Shots

'In Eriks gedachtegang is het wel een logische eerste aankoop', vindt Meulensteen. 'Maar je haalt Frenkie wel uit een andere competitie. In Spanje gaat geen bal door de lucht, alles over de grond. Net als in Nederland, maar dan op een hoger tempo. De Premier League is een ander verhaal', legt Meulensteen uit. Hij werkte van 2001 tot 2013 bij Manchester United in verschillende functies. De laatste vijf jaar was hij assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij de hoofdmacht.

Later keerde Meulensteen nog terug in Engeland als assistent-trainer en hoofdtrainer van Fulham. 'In de Premier League kun je niet iedere keer zomaar je eigen spel spelen, omdat tegenstanders zich ook continu versterken met heel goede spelers.'

'Frenkie is natuurlijk een geweldige voetballer en ik zou hem heel graag bij United zien', benadrukt Meulensteen. 'Hij is technisch heel sterk. Dat moet ook een stuk beter bij United. Als je alleen al kijkt naar de statistieken: dat de tegenstander geregeld meer balbezit heeft, was bij ons ondenkbaar geweest. Frenkie kan helpen om veel dominanter te zijn.'

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI PRO het hele verhaal over de uitdagingen van Erikt en Hag bij Manchester United:

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.