Is Barça nog titelkandidaat? Alba, Piqué en Koeman bespreken de kansen

Reacties

Het geloof in de titelkansen is nog niet verdwenen bij Barcelona na al het negende puntenverlies van het seizoen in La Liga. In de woorden van Gerard Piqué, Jordi Alba en Ronald Koeman klonk een oproep tot kalmte door, ook al waren ze zich bewust van de ernst van de problemen.

Is Barça nog titelkandidaat? Alba, Piqué en Koeman bespreken de kansen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Cádiz
Cádiz

Barcelona heeft een grote kans laten liggen om de aansluiting te vinden in de top van La Liga. Daar draaide geen van de spelers na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Cádiz omheen. Koeman was vanwege het missen van die mogelijkheid ook erg teleurgesteld na het laatste fluitsignaal, nog meer teleurgesteld dan na de 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain afgelopen dinsdag, zo gaf hij zelf aan.

Met nog vijftien wedstrijden te gaan voor zowel Atlético Madrid als Barcelona is het gat tussen de koploper en de nummer drie van de ranglijst acht punten. Tussen de twee grootmachten in staat Real Madrid, dat een achterstand van drie punten heeft op de stadgenoot. Is er nog perspectief voor Barcelona in La Liga? Die vraag werd na afloop veelvuldig gesteld. Piqué, Alba en Koeman reageerden als volgt.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Piqué: 'Na iedere wedstrijd die je niet wint, slinken je kansen. De competitie duurt echter nog lang. Atlético heeft een voorsprong die je serieus moet nemen, maar het verschil is niet onoverbrugbaar. Het hangt af van de komende wedstrijden. Als we ons ritme vinden, dan zijn er nog mogelijkheden. We moeten het blijven proberen, ook al was dit (puntenverlies tegen Cádiz, red.) een harde klap. Als we realistisch zijn dan is de situatie op alle fronten ingewikkeld. Met name in de Champions League. In La Liga is de situatie zoals ik gezegd heb. We hebben twee klappen geïncasseerd deze week, het is aan ons om het hoofd niet te laten hangen, mentaal sterker te worden en te winnen van Elche.' (Marca)

Alba: 'Er zijn nog veel wedstrijden te gaan, maar we kunnen geen punten laten liggen in dit soort wedstrijden. Hier zijn geen excuses voor, dit was een unieke kans om stappen vooruit te zetten. We moeten veel zaken bestuderen, want dit mag niet meer gebeuren. We leven weliswaar nog in alle competities, maar ik herhaal: dit is zo zonde. Dit is een gemiste kans, maar we gaan door.' (Barça TV)

Koeman: 'Ik zie niet meer moeilijkheden dan eerst als het gaat om de titelstrijd, als ik kijk naar het verschil in punten. Het is nu duidelijk dat geen enkel team onverslaanbaar is. Er zijn nog mogelijkheden, maar we hebben wel twee belangrijke punten laten liggen. (El Mundo Deportivo)

Koeman doelde natuurlijk op het recente gemors van Atlético, dat in de laatste vier competitiewedstrijden maar één keer heeft gewonnen. Feitelijk gezien is Barcelona zondag ook één punt ingelopen, al zal die gedachte de teleurstelling niet overstemmen. Wie denk jij dat kampioen wordt in Spanje? Breng hieronder je stem uit.

Poll (gesloten) Wie pakt de titel in Spanje?
  • 50% Atlético Madrid (226 stemmen)
  • 34% Real Madrid (153 stemmen)
  • 15% Barcelona (66 stemmen)
  • 1% Sevilla (4 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.