Irritatie bij Timber na dure misstap: 'Hebben we dit seizoen te vaak gehad'

Reacties

Quinten Timber heeft zich donderdagavond kritisch uitgelaten over het optreden van Feyenoord in Volendam (0-0). De 22-jarige middenvelder ergerde zich vooral omdat het niet de eerste keer was dat de Rotterdammers zo voor de dag kwam.

Irritatie bij Timber na dure misstap: 'Hebben we dit seizoen te vaak gehad'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord kwam niet voorbij de hekkensluiter, die pas voor de tweede keer dit seizoen de nul hield. 'We waren veel te slordig. Ik weet niet wat het was. We hebben dit seizoen te vaak van dit soort wedstrijden gehad, dat irriteert me het meest', reageerde Timber na afloop bij ESPN. 'We waren gewoon niet goed genoeg. We hebben genoeg kansen gehad, maar een team zoals wij moet nog meer kansen creëren. Dat hebben we niet gedaan.'

Timber zag een duidelijke oorzaak voor het moeizame optreden tegen Volendam, dat in De Kuip ook al lang overeind bleef. 'Ik denk dat we te slordig waren aan de bal. Zij maken er een vechtwedstrijd van met alleen lange ballen. Dan moet je ervoor zorgen dat je goed bent aan de bal en goed bent in de eindfase. Er waren te veel momenten, ook ikzelf, dat het te slordig was in de eindfase. Dat mag gewoon niet gebeuren, dat is niet goed.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Naar excuses voor de dure misstap wilde Timber niet zoeken. 'We hadden honderd minuten om te scoren, dat is niet goed genoeg van onze kant. Tegen Utrecht was het soms ook slordig, maar zaten we er korter op en waren we beter aan de bal.' Dat de wedstrijd op kunstgras was, had volgens Timber ook niets te maken met het stroeve spel. 'Nee, we hebben een heel goed team dat goed kan voetballen, dat hebben we alleen niet laten zien.

En dus kan Feyenoord een inhaalrace op koploper PSV wel vergeten, nu het gat weer negen punten bedraagt. 'Als je vandaag niet eens kan winnen, moet je niet bezig zijn met PSV. We moeten naar onszelf kijken, door naar de volgende wedstrijd. Zondag staat De Klassieker voor de deur, dan moeten we ons herpakken, ook voor de supporters. Want wat we vandaag hebben laten zien, dat kan gewoon niet', was Timber kraakhelder in zijn oordeel.

Zo 7 apr.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
34
29
4
1
111-21
+90
91
2
Feyenoord
34
26
6
2
92-26
+66
84
3
FC Twente
34
21
6
7
69-36
+33
69
4
AZ
34
19
8
7
70-39
+31
65
5
Ajax
34
15
11
8
74-61
+13
56
6
N.E.C.
34
14
11
9
68-51
+17
53
* Actueel tot en met 20 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Q. Timber
Meer over Q. Timber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.