Ironische wraakactie Neymar en cornergoal Di María bij zege PSG

Paris Saint-Germain heeft ook zijn vierde competitieduel onder trainer Thomas Tuchel gewonnen. Promovendus Olympique Nîmes werd in eigen huis met 2-4 verslagen.

Nîmes
Nîmes
2 - 4
PSG
PSG

Net als in de eerste Ligue 1-duels koos Tuchel tegen Nîmes voor een aanvallende formatie met Neymar in een vrije rol als nummer 10. De Braziliaan had in Stade des Costières 36 minuten nodig om de score te openen. Neymar was het eindstation van een vlotlopende aanval van de bezoekers en gleed de 0-1 langs doelman Paul Bernardoni.

Vervolgens haalde hij zijn gram bij het thuispubliek. De supporters van Nîmes hadden namelijk een spandoek opgehangen waarop Neymar werd uitgemaakt voor huilbaby. De Braziliaan had het gezien en liep na zijn treffer meteen naar het doek om daar een huilgebaar te maken.

De mooiste goal van de wedstrijd volgde vier minuten later. Ángel Di María, die door de centrale rol van Neymar dit seizoen weer een basisplaats heeft bij PSG, ging achter de bal staan voor een corner aan de rechterkant. De Argentijn zag keeper Bernardoni vrij ver voor zijn doel staan en krulde de bal vervolgens met zijn linkerbeen rechtstreeks in het doel.

Antonin Bobichon deed halverwege de tweede helft iets terug namens de thuisploeg en in de 71ste minuut was het helemaal feest in Stade de Costières toen Teji Savanier uit een strafschop de 2-2 maakte. In een sterke fase van de gastheren werd het zelfs bijna 3-2, maar de lat schoot PSG te hulp.

Rood Mbappé
Daarna was het de beurt aan Kylian Mbappé. Het Franse fenomeen werd weggestuurd door verdediger Presnel Kimpembe, controleerde fraai en jaagde de 2-3 binnen. Edinson Cavani zorgde in de extra tijd voor het slotakkoord. Mbappé pakte vervolgens nog een domme rode kaart. Het Franse talent werd keihard onderuit geschoffeld door Savanier en reageerde door de dader een flinke duw te geven. Savanier kreeg ook direct rood.

PSG staat na vier duels op twaalf punten en heeft nu al een behoorlijke voorsprong op Olympique Lyon en AS Monaco.