Inzaghi trots op verliezend Inter: 'We hebben ons aan de wereld laten zien'

Reacties

Inter-trainer Simone Inzaghi is teleurgesteld over het verliezen van de Champions League-finale tegen Manchester City. Toch is de Italiaan ook trots op zijn ploeg, die volgens hem 'de wereld heeft laten zien terug te zijn op het internationale podium en terugkeert in de Champions League-finale'.

Inzaghi trots op verliezend Inter: 'We hebben ons aan de wereld laten zien'
© Pro Shots

Dankzij de treffer van Rodri trokken de Italianen in het Ataturk stadion in Istanbul aan het kortste eind. 'We speelden een geweldige wedstrijd en daar moeten we trots op zijn. We moeten niet denken aan wat als, we verdienden meer. Ik omhelsde mijn spelers één voor één, want ze waren buitengewoon, net als onze fans en verdienden een ander resultaat, maar ik hoop dat ze blij waren toen ze zagen hoe het team speelde', zegt de keuzeheer in gesprek met Sport Mediaset.

Ondanks kansen van Federico Dimarco, Romelu Lukaku kreeg de Nerazzuri het niet voor elkaar de Engelse muur te slechten. Zo verloor Inzaghi met Inter de strijd om De Cup Met De Grote Oren. De voorgaande zeven finales die de Italiaan coachte, had hij allemaal winnend afgesloten. 'Ik heb mijn spelers verteld hoe trots ik op ze ben. Ook heb ik ze voorgehouden dat ik denk dat wij met deze spirit, organisatie en vastberadenheid in de toekomst hier weer terug zullen komen', doelt Inzaghi op de Champions League-finale.

Met de Milanezen is Inzaghi nog in gesprek om zijn tot 2024 doorlopende contract te verlengen. 'We zitten op één lijn en we hebben nog een paar dagen nodig. Dan zullen wij de plannen richting de toekomst bespreken.'

Ook kijkt de Italiaan nog terug op de periode dat er veel kritiek aan zijn adres en dat van zijn spelers was. 'Zowel ik als mijn spelers werd aangevallen en toegegeven, we verloren een aantal wedstrijden die we niet hadden moeten verliezen, maar ik denk dat we waardevolle lessen hebben geleerd van die nederlagen en tenslotte hebben we de afgelopen twee jaar vier trofeeën gewonnen en de finale van de Champions League bereikt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.