'Invincible' Ashley Cole is na twintig jaar nu echt uitgeraasd

Reacties

Het hoge woord is eruit: Ashley Cole zet na twintig jaar een punt achter zijn lange loopbaan. Dat heeft de 38-jarige linksback zondag bekend gemaakt.

'Invincible' Ashley Cole is na twintig jaar nu echt uitgeraasd

Eerder deze zomer rezen er al vraagtekens over de toekomst van Cole, toen bekend werd dat hij na een half jaar alweer vertrok bij Derby County. De korte periode bij de huidige club van manager Phillip Cocu was naar nu blijkt het laatste hoofdstuk in de even rijke als lange carrière van de 107-voudig international van Engeland, die deze zondag als analyticus bij Sky Sports bekend heeft gemaakt dat hij is gestopt als profvoetballer.

Cole kan terugkijken op een prachtige carrière, waarvan hij de eerste vijftien jaar doorbracht in Engeland. De in zijn jongere jaren razendsnelle vleugelverdediger maakte in november 1999 als achttienjarige zijn debuut voor Arsenal en zou uiteindelijk 228 officiële duels spelen voor de Londenaren, waarmee hij in 2004 ongeslagen kampioen werd en vlak voor zijn gevoelige transfer naar Chelsea nog in de Champions League-finale stond.

Ashley Cole (midden) viert in 2004 het winnen van een van zijn twee landstitels met Arsenal. Twee jaar eerder waren de Londenaren ook al kampioen van Engeland geworden.
Ashley Cole (midden) viert in 2004 het winnen van een van zijn twee landstitels met Arsenal. Twee jaar eerder waren de Londenaren ook al kampioen van Engeland geworden.

Die van 2006 tegen Barcelona ging dus verloren, maar zes jaar later mocht Cole De Cup met de Grote Oren alsnog in de lucht tillen als speler van Chelsea. Bij The Blues was de geboren Londenaar zeven jaar lang een vaste waarde in de achterhoede en won hij behalve de Champions League ook nog de Premier League (2010), vier FA Cups en de Europa League (2013). In de seizoenen 2008/09 en 2010/11 kozen de fans hem tot Speler van het Jaar.

In 2014 kwam er na anderhalf decennium een einde aan de Premier League-episode van Coles loopbaan. Via AS Roma belandde de ervaren verdediger in de Major League Soccer, waar hij nog drie jaar voor Los Angeles Galaxy voetbalde. Cole keerde daarna dus nog even kort terug in zijn vaderland om bij Derby County onder zijn generatiegenoot Frank Lampard te voetballen. Nu wil hij de manager van Chelsea achterna en ook trainer worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.