Invaller Vink bezorgt MVV puntje in extra tijd

MVV heeft in de extra tijd een punt overgehouden aan het duel met Helmond Sport. Invaller Wimilio Vink drukte het overwicht van de thuisclub in de score uit met een late gelijkmaker (1-1).

Helmond Sport leek lang op weg naar zijn eerste uitzege van het seizoen. In de vijfde minuut kwam een klutsbal via de paal voor de voeten van Marciano Duda, die oog had voor de vrijstaande Jack Tuyp.

Het duel tussen de nummer achttien (MVV) en negentien (Helmond Sport) kwam ondanks het vroege doelpunt maar moeilijk op gang, maar in de loop van de eerste helft nam de thuisclub de regie steeds strakker in handen. Davy Brouwers was vlak voor rust het dichtst bij een treffer.

Aanvallen was op het spekgladde veld in De Geusselt erg moeilijk en Brouwers, Vink en Braken waren daarbij niet zuinig met de schamele kansen voor de thuisclub. De vroege treffer van Tuyp, die later geblesseerd uitviel, leek voldoende voor de eerste drie Helmondse punten buitenshuis, maar Vink besloot anders.

Een spektakelstuk zoals eerder dit seizoen in de KNVB-beker (4-3 na verlenging) werd het dus niet, maar MVV is ondanks de teleurstellende achttiende plaats (22 punten) thuis al wel bijna drie maanden ongeslagen. Het houdt door de remise Helmond Sport op drie punten achterstand.