MVV speelt vanaf volgend seizoen op kunstgras

Reacties

MVV Maastricht speelt vanaf volgend seizoen zijn thuiswedstrijden op kunstgras. De gemeente is dinsdag akkoord gegaan met de aanleg van een nieuwe mat in De Geusselt.

MVV speelt vanaf volgend seizoen op kunstgras

Kunstgras was een langgekoesterde wens van de Maastrichtse voetbalclub, want nu kan het veld in het stadion zwaarder worden belast. 'Zowel het eerste elftal als de jeugd zal gebruik gaan maken van het kunstveld voor wedstrijden en trainingen. En zo ontstaat er elders op het Geusseltpark weer ruimte voor de amateurclubs', zegt algemeen directeur Frans Erens op de website van de club.

MVV is erg in zijn nopjes met de gang van zaken, zeker omdat de berekeningen van de gemeente hebben uitgewezen dat de huur van het stadion niet hoeft te worden verhoogd. Maar er wordt niet alleen naar het financiële plaatje gekeken. Erens: 'Door meer gebruik te maken van het veld in het stadion, centraliseren we onze teams. Dat is weer goed voor het clubgevoel.'

MVV wordt op basis van het huidige aantal de achttiende club in het betaalde voetbal met een kunstgrasmat. ADO Den Haag heeft echter aangekondigd dat het mogelijk weer op natuurgras gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.