Invaller Lens helpt PSV aan overwinning op Heracles

PSV heeft zondagmiddag in eigen huis Heracles Almelo verslagen met 4-1. Bij de Eindhovense ploeg was een invalbeurt van Jeremain Lens nodig om een in de eerste helft opgelopen 0-1 achterstand om te buigen in een zege.

Invaller Lens helpt PSV aan overwinning op Heracles

Heracles deed in het eerste bedrijf niet onder voor het povere PSV. Aanvoerder Antoine van der Linden vertaalde het goede spel van de Heraclieden zelfs in een voorsprong. Hij kopte via de lat raak uit een corner.

PSV ging na de opgelopen achterstand weliswaar op zoek naar de gelijkmaker, maar overtuigde geen moment. Toch leek de 1-1 er nog voor het rustsignaal te komen. Arbiter Björn Kuipers zag in een lichte overtreding van Tim Breukers op Dries Mertens een strafschop. Doelman Remko Pasveer had echter een antwoord op de slappe inzet van Georginio Wijnaldum. Omdat Pasveer ook bij een volgende PSV-kans niet capituleerde, gingen de Brabanders rusten met een achterstand.

Na de onderbreking kwam Wijnaldum niet meer terug. Zijn vervanger was Lens. De gretige aanvaller, die de voorbije weken zijn basisplaats kwijtraakte, had niet lang nodig om zich te bewijzen. Bij de eerste goed lopende aanval van PSV bediende hij op knappe wijze Ola Toivonen. Voor de Zweed was het een koud kunstje de 1-1 binnen te lopen.

Nadat Everton namens Heracles een fraaie kans onbenut had gelaten, liep PSV onder aanvoering van Lens uit naar een 3-1 voorsprong. Eerst kon de invaller van dichtbij scoren na een assist van Mertens, die bij het ontvangen van de bal net een centimeter buitenspel stond. Na ruim een uur spelen besliste Lens het duel met een knappe actie. Des te zuurder voor Heracles was dat ook Lens bij de actie voorafgaand aan het doelpunt, zij het heel minimaal, buitenspel stond.

In de slotfase was de invalbeurt van Jan Vennegoor of Hesselink vermeldenswaardig. Trainer Fred Rutten gunde de aanvaller, die donderdag tot het einde van het seizoen tekende bij PSV, zijn rentree in het shirt van de Brabantse ploeg. De boomlange aanvaller kreeg nog een kansje, maar kon zijn terugkeer niet opluisteren met een treffer.

Het slotakkoord was voor Lens. De gevierde man bij de Brabanders schoot de bal snoeihard in het dak van het doel na een zesvoudige schaar en bepaalde de eindstand met zijn derde goal op 4-1.

Door de zege verkleint PSV de achterstand op koploper AZ tot zes punten. De Brabanders delen de tweede plek met FC Twente. De voorsprong van PSV op Ajax, dat zondag verloor van Utrecht, bedraagt al wel vijf punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's